Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Στήριξη των εργαζομένων της εταιρείας European Dynamics

22/06/2017


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 16/06 στην European Dynamics, εταιρεία στον χώρο της πληροφορικής, η οποία «φημίζεται» για τις κακές εργασιακές συνθήκες (καθημερινή εργασία πλέον του 10ωρου, απλήρωτες υπερωρίες, απειλές για απολύσεις κ.ά.), η εργοδοσία προχώρησε απροειδοποίητα σε απόλυση συναδέλφου. Η απόλυση, που αρχικά υποστηρίχτηκε πως έγινε για χαμηλή απόδοση, έγινε γνωστή στον συνάδελφο χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση στον ίδιο είτε στους συναδέλφους του οι οποίοι έμειναν άναυδοι.

Ο συνάδελφος, που είναι μέλος του κλαδικού σωματείου, αρνήθηκε να υπογράψει το χαρτί καταγγέλλοντας την απόλυση ως παράνομη και εκδικητική, για την συνδικαλιστική δράση που είχε στον χώρο εργασίας του, και ενημέρωσε παράλληλα συναδέλφους στον κλάδο που κατέφθασαν έξω από το κτίριο της εταιρείας για να τον στηρίξουν.

Απέναντι στην συσπείρωση των συναδέλφων η εργοδοσία της European Dynamics άρχισε να αλλάζει του λόγους απόλυσης (από χαμηλή απόδοση έγινε τεχνικό λάθος και αργότερα χαμηλή αξιολόγηση), να προβαίνει σε προπηλακισμούς, ακόμα και να σκηνοθετεί λιποθυμίες και καρδιακά επεισόδια. Αφού δεν έπεισε κανέναν υποχώρησε και όρισε συνάντηση με τον συνάδελφο και το κλαδικό σωματείο για την Τρίτη 20/06 η οποία  όμως δεν πραγματοποιήθηκε με δική της ευθύνη.

Την ίδια ημέρα έγινε συνέλευση εργαζομένων στην εταιρεία παρουσία αλληλέγγυων στην οποία διαμορφώθηκαν σαν αιτήματα η άμεση ανάκληση της παράνομης και εκδικητικής απόλυσης, το τέλος τους καθεστώτος απλήρωτων υπερωριών, η δέσμευση της εργοδοσίας για τήρηση του 8ωρου και η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας. Εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα οι συνάδελφοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την δικαίωσή τους.


Στηρίζουμε του συναδέλφους που εργάζονται στην European Dynamics και τα δίκαια αιτήματά τους. Θα βρεθούμε στο πλευρό τους με όποιο τρόπο μπορούμε.

Στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες των συναδέλφων στον κλάδο (και όχι μόνο) για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

Κανένας εργαζόμενος εντός και εκτός κλάδου μόνος. Όλοι μας μαζικά ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης των δικαιωμάτων μας.


Εκ μέρους του ΔΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου