Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς εργαζομένους της Κ.Γεωργίου ΑΕ

13/06/2017
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Συνεχίζεται από το τέλος Μαΐου η απεργία των εργαζομένων στην εταιρεία «Κώστας Γεωργίου Α.Ε.» στον Αυλώνα, έχοντας τη συμπαράσταση πλήθους φορέων και σωματείων την οποία θέλουμε να εκφράσουμε και εμείς με το παρόν ψήφισμα του σωματείου μας.

Έχει προηγηθεί καταγγελία για την βίαιη συμπεριφορά της εργοδοσίας στον απολυμένο Πακιστανό εργάτη Ασίφ Μαχμούντ που ζήτησε τα έγγραφά του και ανάμεσα στα αιτήματά των εργαζομένων είναι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και να μην υπάρχει παρακολούθηση με κάμερες και εντολές με μεγάφωνα.

Ο εργάτης απολύθηκε στις 25 Μάη και στις 30 του ίδιου μήνα πήγε στον χώρο του εργοστασίου πλαστικών για να ζητήσει τα χαρτιά της απόλυσης του και το πιστοποιητικό υγείας που είχε δώσει στον εργοδότη κατά την πρόσληψη του. Αντί αυτών εξέλαβε ύβρεις με χυδαίο τρόπο και στην συνέχεια έντονη σωματική βία από τον εργοδότη του και τον γιο του. Ακολούθησε καταγγελία στην αστυνομία και προσαγωγή των εργοδοτών και του απολυμένου εργάτη.

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου μετά από αυτό προχώρησαν σε απεργία, καθώς όπως καταγγέλλουν ο εργοδότης έχει ιστορικό ρατσιστικής μεταχείρισης των εργατών και τρομοκρατίας, ενώ παραβιάζει ανοικτά τα εργατικά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Καταγγέλλουμε την καταφανέστατη ρατσιστική εργοδοτική αυθαιρεσία και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους και στον δίκαιο αγώνα τους για τα στοιχειώδη:

  •         Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας,
  •         Υγιεινή και ασφάλεια,
  •         Αντιμετώπιση των εργαζομένων σαν ανθρώπους και όχι σαν σκλάβους,
  •         Απόδοση των νόμιμων επιδομάτων και αποδοχών εργασίας.


Καλούμε τον κόσμο να δώσει το παρόν την Τετάρτη 14 Ιούνη στις 8.30πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου εκδικάζεται η υπόθεση καθώς και την έμπρακτη στήριξη στην εκδήλωση αλληλεγγύης που οργανώνεται από σωματεία και συλλογικούς φορείς την Πέμπτη 15 Ιούνη στις 7 μμ στην Αυλώνα.

Κανείς μόνος του, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ο αγώνας και η διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος.


Εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου