Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Επιτυχημένη η στάση εργασίας – Δεν σταματάμε εδώ

 
03/07/2017
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η στάση εργασίας της προηγούμενης Τρίτης 27 Ιουνίου είχε πολύ σημαντική συμμετοχή. Πολλά τμήματα έπαυσαν τις εργασίες τους σχεδόν καθολικά και καταστήματα ανά την επικράτεια δεν λειτούργησαν τις ώρες της στάσης.

Πιο συγκεκριμένα οι συνάδελφοι από τα καταστήματα της Λ. Αλεξάνδρας, του Κορυδαλλού, του Πειραιά και του Ηρακλείου Κρήτης  κατέβασαν ρολά και ανάρτησαν ανακοινώσεις με τις οποίες ενημέρωναν το κοινό για την στάση εργασίας και τα δίκαια αιτήματά της, με τον κόσμο, στην συντριπτική πλειοψηφία, να εύχεται για την ικανοποίησή τους.

Στο Κέντρο Τηλεφωνικής Τεχνικής Υποστήριξης (1Α), στις Τηλεπωλήσεις, στο Κέντρο Εξυπηρέτηση Μεταπωλητών, στην Υποστήριξη ΚΤΤΕ (SecondLevel), στο Κέντρο Διακράτησης Πελατών, στο Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Αθηνών κατέβασαν τα ακουστικά και κατέβηκαν στις εισόδους των κτιρίων τους για να δείξουν την  εναντίωσή τους στις αποφάσεις της εργοδοσίας που πλήττουν τα δικαιώματά μας αλλά και για βελτίωση των συνθηκών μέσα στους χώρους εργασίας.

Πέραν των συναδέλφων της εταιρείας μας, στήριξαν την κινητοποίησή μας αλληλέγγυοι από τις εταιρείες του κλάδου που λαμβάνουν μέρος όπως και εμείς στον Συντονισμό Σωματείων Στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία (Wind, Vodafone, Nokia, Πλαίσιο, ΣΜΤ) καθώς και από άλλες συλλογικότητες.

Η απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι παθητικοί δέκτες αποφάσεων εκ των άνω, συσπειρώνονται, αγωνίζονται, διεκδικούν με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους αλλά και τις συνθήκες που διέπουν αυτές.Δεν φοβούνται, δεν πτοούνται, δεν ανέχονται αυθαίρετες συμπεριφορές της εργοδοσίας και των προϊσταμένων της και προπαντός δεν υποκύπτουν στον καλλιεργούμενο φόβο και το κλίμα ανασφάλειας.

Όταν γίνεται αυτό οργανωμένα, σχεδιασμένα και μαζικά έχει και αποτέλεσμα. Μία πρώτη ένδειξη αποτελούν οι ενέργειες και οι εκτεταμένοι έλεγχοι για την αποκατάσταση του συστήματος εξαερισμού – κλιματισμού στο κτίριο της Μεταμόρφωσης.

Είμαστε εδώ γα να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα που μας έχουν πάρει πίσω. Σωστές συνθήκες υγιεινής και εργασιακού περιβάλλοντος, μεταφορά προσωπικού προς τις απομακρυσμένους εργασιακούς χώρους, άμεσες προσλήψεις προσωπικού. Γιατί εν αντιθέσει με την προκλητική θέση της εργοδοσίας για μείωση εργασίας, η δουλειά  σε όσους παραμένουν στην εταιρεία έχει αυξηθεί. Τίθενται συνεχώς καινούργιοι υπερβολικοί έως άπιαστοι στόχοι κάτω από συνθήκες έντονης πίεσης.

Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα με  οποιονδήποτε εργοδότη ή εταιρία μέσω της έναρξης διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συνάδελφοι, τώρα είναι η στιγμή να στηρίξουμε ακόμα πιο πολύ το σωματείο μας, να συσπειρωθούμε και να γραφτούμε όλοι σε αυτό. Να ενωθούμε, να δημιουργήσουμε και να κάνουμε κουβέντες στους εργασιακούς χώρους ανταλλάσσοντας απόψεις, καθώς δεν διεκδικούμε σκήπτρα αληθείας, να συνδιαμορφώσουμε τους στόχους που ορίζουν οι ανάγκες μας και να αναζητήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τους πετύχουμε.

Για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν και να αγωνιστούμε συλλογικά, αποφασιστικά, οργανωμένα και αλληλέγγυα.

Εκ μέρους του ΔΣ του σωματείου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου