Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση τα μέλη του σωματείου, μαζί με τους παρευρισκόμενους συναδέλφους, αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στις απολύσεις και την άρνηση αποδοχής της εργοδοτικής αυθαιρεσίας σαν φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε σαν κάτι φυσικό το γεγονός ότι αυτοί που δουλεύουν και μοχθούν καθημερινά αμείβονται με ένα ελάχιστο ποσό σε σχέση με αυτό που εξοικονομεί η εταιρεία από την εργασία τους.

Αποφασίσαμε να αντισταθούμε σε ενδεχόμενες νέες απολύσεις συναδέλφων προκειμένου να διατηρηθούν οι παχυλοί μισθοί όσων τους απολαμβάνουν, τα προνόμια τους και οι ανέσεις τους.

Γνωστοποιούμε σε όλους τους συναδέλφους και τους καλούμε:

·         Την Δευτέρα 16.01 και ώρα 11:00 στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας επί της Πατησίων 37 διεξάγεται επίλυση εργατικής διαφοράς σχετικά με τις τελευταίες άδικες απολύσεις και τον σκληρό και απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο έγιναν, καθώς και τα γεγονότα που ακολούθησαν μεταξύ του διευθυντή Πωλήσεων και μέλος του ΔΣ του σωματείου.

·         Σε πιθανή νέα απόλυση να έρχεται σε επαφή με τα μέλη του σωματείου, ολόκληρο το τμήμα, και να απέχει από την εργασία του απαιτώντας συνάντηση με την εργοδοσία και ανάκληση της απόφασης αυτής.

·         Συμμετοχή σε επόμενες κινητοποιήσεις (παρεμβάσεις ενημέρωσης πολιτών σε καταστήματα, στάσεις εργασίας, 24ωρη απεργία) σαν η μόνη πλέον μορφή αντίστασης ώστε να διατηρήσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, το βιοτικό μας επίπεδο, την δουλειά μας.

Σε πείσμα των καιρών, καθώς τίποτα δεν μας χαρίζεται, να συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε τους διπλανούς μας και να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν.

ΜΑΖΙΚΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ


Το ΔΣ του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου