Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Δεν συμβιβαζόμαστε ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ



                                   
07/12/2016
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας αντιστεκόμενοι στις επερχόμενες αλλαγές στα εργασιακά συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Γενική Απεργία.

Μπορεί οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να είναι ξεπουλημένες και να διοργανώνουν το εθιμοτυπικό συλλαλητήριο τους σαν βαλβίδα εκτόνωσης για το μένος του εργατικού κινήματος. Είναι μια ευκαιρία όμως για όλους μας που επιθυμούμε να έχουμε οι ίδιοι τον έλεγχο των ζωών μας, μέσα από σωματεία βάσης που λειτουργούν δημοκρατικά και σεβόμενοι την αυτοτέλεια κάθε συναδέλφου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να οργανωθούμε.

Άλλωστε το δικαίωμα στην απεργία έχει κερδηθεί μετά από αγώνες ετών όπως και κάθε επίδομα, κοινωνικό, ασφαλιστικό, μισθολογικό που απολαμβάνει ο κάθε εργαζόμενος και συνάδελφος μας.

Εναντιωνόμαστε στις αλλαγές που έρχονται στο εργατικό νόμο 1264 προς όφελος των εργοδοτών και των μεγάλων επιχειρήσεων και συγκεκριμένα :

  • Στην απελευθέρωση των Ομαδικών απολύσεων και την άμεση αύξηση του ορίου από 5% σε 10%
  • Στον «υποκατώτατο» μισθό (των 200 ευρώ) για τους νεοεισερχόμενους στην εργασία
  • Στην ακόμα μεγαλύτερη «ελαστικοποίηση» της αγοράς εργασίας, με την επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας αλλά και όλων των αντεργατικών μορφών μερικής απασχόλησης.
  • Στις «παρεμβάσεις» στο συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να περιορίζεται το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική διεκδίκηση.  
  • Στην νομιμοποίηση της εργοδοτικής ανταπεργίας.
  • Στην ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μέσω της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών σε βάρος των κλαδικών συμβάσεων
 
Αντιστεκόμενοι σε κάθε κοινωνική αδικία, υπερασπιζόμενοι τους αδύναμους, μπορούμε να αμβλύνουμε κάθε κοινωνική ανισότητα και να δημιουργήσουμε συνθήκες ευημερίας για την πλειοψηφία της κοινωνίας.

Μαζικά , Αποφασιστικά, Οργανωμένα και Αλληλέγγυα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το ΔΣ του Σωματείου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου