Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Οι εργαζόμενοι κερδίζουν νίκες - Tο ΚΚΕ συνεχίζει να συκοφαντεί όσους δεν συμφωνούν μαζί του


Εχθές Πέμπτη 11 Οκτωβρίου εξετάστηκε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας η καταγγελία των τριών απολυμένων συναδέλφων από το Κέντρο Τηλεφωνικής Τεχνικής Υποστήριξης (ΚΤΤΕ). Στην συνάντηση αυτή φάνηκε έκδηλα το πόσο προσχηματικές και αναίτιες ήταν οι απολύσεις των συναδέλφων καθώς οι αιτιάσεις της εργοδοσίας κατέρρευσαν η μία μετά την άλλη οδηγώντας την επιθεωρήτρια να απευθύνει σύσταση στις εργοδοσίες της Cyta Hellas και της Vodafone να επανεξετάσουν άμεσα την επαναπρόσληψη των συναδέλφων. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι ακόμα μια απόδειξη πως οι διοικήσεις των εταιρειών δεν νοιάζονται για το εργατικό προσωπικό τους την ώρα που αποκομίζουν τεράστια κέρδη χάρη σε αυτό.

Οι συνάδελφοι και μέλη της Ταξικής Ενότητας – ΣΕΤΗΠ – ΠΑΜΕ – ΚΚΕ αντί να εστιάσουν στην θετική απόφαση του ΣΕΠΕ και στην απαραίτητη ενότητα των εργαζομένων ώστε να αντιμετωπίσουμε τις απολύσεις και την εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας μας, άρχισαν να εκτοξεύουν λάσπη προφορική στα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ και στη συνέχεια εξέδωσαν και ανακοίνωση στοχοποιώντας συγκεκριμένο μέλος του ΔΣ του σωματείου μας.

Βγάλανε μία επαίσχυντη ανακοίνωση που βασίζεται σε ψέματα και προσωπικές αντεγκλήσεις, συγκεκριμένου μέλους του ΔΣ του σωματείου μας και όλων των παραπάνω κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών του ΚΚΕ, τις οποίες ανάγουν σε καταγγελίες.

Δεν μας κάνει εντύπωση βέβαια μιας και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στο παρελθόν  μας έχουν αποκαλέσει εργοδοτικούς, φασίστες, ξευτιλισμένους και “ότι φοράμε φιλικό μανδύα προς τους εργαζόμενους για να σπέρνουμε το δηλητήριο μας και να τους αποπροσανατολίζουμε”. Είναι άλλωστε η ίδια πολιτική τακτική που ακολουθούν διαχρονικά, να συκοφαντούν δηλαδή και να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με αποτέλεσμα να δημιουργούν διάσπαση στο μέτωπο των εργαζομένων και στο κίνημα γενικότερα καθώς απώτερος σκοπός τους είναι η προαγωγή των κομματικών τους συμφερόντων.

Κάτι που γίνεται εμφανές ακόμα περισσότερο στις τελευταίες ανακοινώσεις της παράταξής τους. Ενώ εγκαλούν συνεχώς την πλειοψηφία του ΔΣ για ολιγωρία και έλλειψη ενεργειών, οι ίδιοι, στο πλαίσιο που κατέβασαν στην τελευταία ΓΣ, δεν ασχολούνται επί της ουσίας με τα ζητήματα που υπάρχουν στην εταιρεία αλλά προωθούν όλο το πρόγραμμα των κομματικών εκδηλώσεων του ΚΚΕ.

Καταθέτουν δύο σελίδες αιτημάτων τα οποία πιστεύουν ότι θα τα κερδίσουμε με μία 3ωρη στάση εργασίας την ώρα που ήμασταν στο ΣΕΠΕ και μία 24 ωρη απεργία την οποία φυσικά δεν θα περιφρουρήσουν καθώς στις 10:00 θα πρέπει να βρίσκονται στην Ομόνοια για να χτυπήσουν την κομματική τους κάρτα μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία και ομοσπονδίες που ελέγχονται από το ΚΚΕ.

Δυστυχώς η προσπάθειά μας να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους ώστε να μην δημιουργήσουμε αντιμαχόμενα στρατόπεδα ανάμεσα στους εργαζομένους αποθρασύνει ακόμα περισσότερο τα κομματικά στελέχη του ΚΚΕ και φτάνουν στο σημείο να στέλνουν ανακοινώσεις-καταγγελίες που βασίζονται σε ψέματα συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος είναι γνωστός σε όλους τους συναδέλφους για τέτοιου είδους συμπεριφορές, και να εκθέτουν συνάδελφο ιδρυτικό μέλος του Σωματείου και μέλος του ΔΣ.

Όλα αυτά για να αποδυναμώσουν τις δυνάμεις που δεν συμφωνούν με τις πολιτικές που εκπορεύονται από το κόμμα τους, όχι γιατί έχουμε καμία εμμονή με το ΚΚΕ, αλλά γιατί οι πολιτικές τακτικές που ακολουθεί δεν βοηθάνε το κίνημα και τους εργαζόμενους να προχωρήσει. Δεν μπορούμε να τους κάνουμε την χάρη και να τους επιτρέψουμε να κάνουν άλλο ένα Σωματείο στον κλάδο σφραγίδα του κόμματός τους το οποίο συνεχώς θα βγάζει επαναστατικές και αγωνιστικές ιαχές χωρίς κανένα πραγματικό νόημα και χωρίς καμία κατάκτηση για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες το Σωματείο Εργαζομένων στην Cyta Hellas δεν είναι τσιφλίκι κανενός αλλά ανήκει σε όλους τους εργαζομένους. Πιο συγκεκριμένα οι άνθρωποι που πήραν την πρωτοβουλία να ιδρυθεί είναι αυτοί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο της ΤΕ γιατί ακριβώς δεν την αφήνουν να περάσει το κομματικό πρόγραμμα του ΚΚΕ. Ένα πρόγραμμα το οποίο έχει οδηγήσει σε ιστορικές ήττες στο παρελθόν και φέρει σημαντική ευθύνη για την απαξίωση του συνδικαλισμού και των εναλλακτικών πολιτικών οραμάτων απέναντι στον απάνθρωπο καπιταλισμό, όπου μια μειοψηφία ευημερεί μέσα σε κάθε κοινωνία σε βάρος των υπολοίπων.

Θα πρέπει λοιπόν όλοι οι συνάδελφοι να καταβάλουμε προσπάθεια και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας  συμμετέχοντας στις διαδικασίες του Σωματείου. Θα πρέπει οι ίδιοι να εξασφαλίσουμε ότι η λήψη αποφάσεων στις γενικές συνελεύσεις δεν θα γίνεται με καθοδήγηση εκ των άνωθεν βάση μικροκομματικών επιδιώξεων, αλλά  οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από εμάς για εμάς με βάσει τις συγκεκριμένες ανάγκες μας και τα προβλήματα που μας απασχολούν.



Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου