Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Vodafone ο εργασιακός «παράδεισος» που αποδεικνύεται μαρτύριο για τους εργαζόμενους


Το ημερολόγιο δείχνει μέσα Φεβρουαρίου, η συγχώνευση-εξαγορά από την Vodafone είναι (θεωρητικά) στην τελική της φάση και οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν τι ακριβώς θα γίνει με τις θέσεις εργασίας και το μέλλον μας. Η ενημέρωση (όσοι έχουν τέτοια) είναι αόριστη και επιτείνει ακόμα περισσότερο την αγωνία μας.

Καμία δέσμευση για την απορρόφησή μας σε θέσεις ανάλογες του αντικείμενου μας παρά μόνο αερολογίες για το πόσο μας χρειάζεται η Vodafone. Το πόσο όμως μας εκτιμούν και μας υπολογίζουν φαίνεται στο πως φέρονται στους συναδέλφους που εργάζονται στις ομάδες της Vodafone. Αλλαγή ωραρίων και χρόνων αναμονής στα τηλεφωνικά κέντρα, αύξηση της στοχοθεσίας στους ΤΕΠ, μετατροπή όλων των τμημάτων της εξυπηρέτησης σε τηλεφωνικά κέντρα, πίεση, ανοργανωσιά, «ευελιξία» (agility), συμβάσεις 9ωρου.

Στον αντίποδα έχουμε εξωθήσεις σε παραίτηση. Αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα που καλούν τους συναδέλφους σε συναντήσεις με το HR της Vodafone και στις οποίες καλούνται, χωρίς να τους δίνεται καν το δικαίωμα να αποφασίσουν αργότερα, να υπογράψουν χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης με αντάλλαγμα μερικούς μισθούς. Πόσο όμως θα καταφέρουν αυτοί οι μισθοί να κρατήσουν τους συναδέλφους μακριά από την ανασφάλεια και το άγχος της ανεργίας;

Συνάδελφοι υπάρχει όμως και άλλος δρόμος. Αυτός της διεκδίκησης και του αγώνα! Μένοντας συσπειρωμένοι,  μπορούμε να αγωνιστούμε για την διατήρηση των όρων εργασίας μας και της καλυτέρευσής τους. Μερικούς μήνες μετά την πρόταση για 9ωρο από την Vodafone μια σειρά εταιρειών όπως τα Media Markt, τα Leroy Merlin, κ.α έχουν αρχίσει να το επιβάλλουν στους εργαζόμενούς τους. Είναι δεδομένο ότι δεν θα αργήσει να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους και αφού εδραιωθεί θα είναι κάτι ακόμη πιο δύσκολο να αλλάξουμε.

Όλοι μαζί οι συνάδελφοι που εργάζονται στον όμιλο της Vodafone, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, παλιοί και νέοι, Internal ή external πρέπει να αγωνιστούμε πλάι πλάι για να διεκδικήσουμε την καλυτέρευση των εργασιακών μας συνθηκών.

Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Να μη γίνει καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις μας και στους όρους και τις συνθήκες εργασίας μας.

Να πάρει τώρα πίσω η Vodafone τις συμβάσεις 9ωρου! Να μην υπογράψει κανένας!

Όχι στην εντατικοποίηση.

Εξίσωση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον όμιλο Vodafone προς τα πάνωΜία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλο τον όμιλο Vodafone.

Να σταματήσει η ευέλικτη εργασία  Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους.

Τήρηση των κανονισμών ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους  εργασίας.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους, παλιούς και νέους, από συνεργαζόμενες εταιρείες και μη, που δεν τον έχουν ήδη πράξει, να γραφτούν στο Σωματείο.

Δεν υπογράφουμε παραιτήσεις!
Ενημερώνουμε το Σωματείο για κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, πίεσης, καταπάτησης των δικαιωμάτων μας.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου έχει οριστεί συνάντηση με την εργοδοσία της Vodafone για να μας γνωστοποιηθούν τα σχέδια της ενόψει της ολοκλήρωσης της εξαγοράς-συγχώνευσης. Στην συνάντηση αυτή θα τεθούν πολλά από τα ερωτήματα που σας απασχολούν και μας έχετε εκφράσει κατά καιρούς. Θα θέλαμε όμως να μας αποστείλετε και οποιεσδήποτε νέες απορίες μπορεί να έχετε ώστε να τις θέσουμε και αυτές.

Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου