Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ψέματα, μισές αλήθειες και κουτοπονηριές


Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις που αφειδώς μας έδινε η διοίκηση της Vodafone, τέσσερις (4) μόλις μέρες μετά έδειξε και πάλι το πόσο αντεργατική είναι η στάση της.

Ενώ μας ενημέρωσαν πως όλοι οι συνάδελφοι θα περάσουν στις Vodafone/360 Connect με τους ίδιους ακριβώς όρους εργασίας με αυτούς που είχαν στην Cyta Hellas ξαφνικά μάθαμε πως στα έγγραφα των γνωστοποιήσεων δεν αναφέρονταν επακριβώς αυτοί οι όροι. Συγκεκριμένα δεν αναφέρονταν οι μέρες και οι ώρες εργασίας στους έχοντες σταθερό ωράριο και υπήρξαν και περιπτώσεις που είχε καταγραφεί λανθασμένα και το ποσό των αποδοχών. Ενημερώσαμε άμεσα το HR της Vodafone και αναμένουμε διόρθωση αυτών των «παραλείψεων». Μέχρι τότε συνάδελφοι δεν πρέπει να υπογράψει κανείς το χαρτί αυτό.

Πέραν αυτού υπήρξαν και τμήματα αλλά και μεμονωμένοι συνάδελφοι που πιέστηκαν  επισταμένα να υπογράψουν νέες συμβάσεις. Νέες συμβάσεις με τους πλέον βλαπτικούς όρους.

Απασχόληση σε οποιαδήποτε άλλη θέση επιθυμεί ο εργοδότης ακόμα και τελείως άλλου αντικειμένου.
Απασχόληση οπουδήποτε εντός Ελλάδας επιθυμεί ο εργοδότης.
Μετακίνηση από «θέση σε θέση και από υπηρεσία σε υπηρεσία» χωρίς καμία αξίωση του εργαζομένου.
Ο εργαζόμενος θα πρέπει να προσφέρει εργασία σε τρίτες  εταιρείες.
Καθεστώς βαρδιών ακόμα και σε συναδέλφους που είχαν σταθερό ωράριο.

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ.

Είναι ξεκάθαρο πως η διοίκηση της Vodafone χρησιμοποιεί τα χειρότερα ψέματα για να καθησυχάσει τους εργαζομένους. Στο ίδιο κλίμα οι εκάστοτε προϊστάμενοι χρησιμοποιούν κουτοπονηριές (δεν θα παίρνεις εσύ κλήσεις, εσύ θα φεύγεις στην ώρα σου, δεν θα σε στείλουμε σε άλλη εταιρεία) για να κάμψουν τις ενστάσεις που έχουν οι εργαζόμενοι, για τα χείριστα που φέρνουν οι νέες συμβάσεις και για τις αλλαγές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σταδιακά στη συνέχεια.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

·         ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!
·         Η απορρόφησή μας με τους όρους εργασίας και το αντικείμενο εργασίας πάνω στο οποίο εργαζόμασταν καθώς και η αναγνώριση προϋπηρεσίας είναι νομική υποχρέωση της Vodafone. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ!
·         Δεν συναινούμε σε καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους της σύμβασής μας.
·         Δεν υπογράφουμε κανένα χαρτί αν δεν συμβουλευτούμε πρώτα το σωματείο μας.
·         Έχουμε κάθε δικαίωμα να ζητήσουμε εγγράφως όποια πρόταση μας γίνεται για να έχουμε τη δυνατότητα νομικής συμβουλής
·         Δεν πτοούμαστε από απειλές για απόλυση. Δεν ενδίδουμε στην τρομοκρατία του HR της Vodafone.
·         Αν συμβεί οτιδήποτε από τα παραπάνω ενημερώνουμε το Σωματείο μας για να δράσει άμεσα.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας

·         Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Να μη γίνει καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις μας και στους όρους και τις συνθήκες εργασίας μας.
·         Να πάρει τώρα πίσω η Vodafone τις συμβάσεις 9ωρου! Να μην υπογράψει κανένας!
·         Όχι στην εντατικοποίηση.
·         Εξίσωση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον όμιλο Vodafone προς τα πάνω. Μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλο τον όμιλο Vodafone.
·         Να σταματήσει η ευέλικτη εργασία  Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Τήρηση των κανονισμών ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους  εργασίας.

Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου