Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ενημέρωση για την συνάντηση με την διοίκηση της Vodafone και τις τελευταίες εξελίξεις


Έπρεπε να φτάσουμε πέντε (5) εβδομάδες πριν την οριστική κατάργηση του ΑΦΜ της Cyta Hellas για να φιλοτιμηθούν οι διοικούντες της Vodafone να μας ενημερώσουν για το πως σκοπεύουν να απορροφήσουν το σύνολο των εργαζομένων όπως ρητά ορίζει ο νόμος. Κάτι που έπρεπε να έχουν κάνει ήδη από τον Ιούλιο που έγινε η εξαγορά και πριν εξωθήσουν σε παραίτηση δεκάδες συναδέλφους.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 22/02 μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων της Cyta Hellas και των εκπροσώπων της διοίκησης της Vodafone ειπώθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

Όσοι συνάδελφοι έχουν παραμείνει στην εταιρεία θα μεταφερθούν σε αντίστοιχα τμήματα με συμβάσεις Vodafone, 360 ή συνεργαζόμενων εταιρειών, ανάλογα με το καθεστώς που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Vodafone. Σε ερώτηση μας γιατί δεν γίνονται όλοι Vodafone και αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Vodafone και 360 η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι δεν υπάρχουν διαφορές και έτσι γίνεται το πλάνο κάθε τμήματος. Ασφαλώς καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν διαφορετικές συμβάσεις όταν δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους και ποιον ευνοεί η διάσπαση αυτή των εργαζομένων σε επιμέρους ομάδες και εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα περίπου 230 συνάδελφοι στα τμήματα KTTE, KTE, TΕΠ, Retention, TeleSales, Collection, Διασφάλισης Ποιότητας καθώς και άλλοι συνάδελφοι που θα πλαισιώσουν μια νεοσύστατη ομάδα για το Migration θα περάσουν στην 360 Connect και θα μεταφερθούν σε κτίρια της εταιρείας στο  Φάληρο, το Ρέντη, την Πειραιώς και στον Πύργο Αθηνών. Σε ερώτηση μας για το αν έχουν ενημερωθεί επίσημα οι συνάδελφοι και αν έχει προβλεφθεί κάποιο μεταφορικό μέσο ή επίδομα μετακίνησης για τα κτίρια αυτά λάβαμε ουσιαστικά αρνητική απάντηση. Δεν έχει υπάρξει καμία πρόνοια για τους συναδέλφους που θα κληθούν να διπλασιάσουν τα χιλιόμετρα αλλά και τον χρόνο που θα κάνουν για να φτάσουν στον τόπο εργασίας τους. Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση μαζί τους για την προσπάθεια εξεύρεσης καλύτερης λύσης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στις προσλήψεις που έχουν γίνει σε συγκεκριμένα τμήματα τηλεφωνικών κέντρων που φτάνουν τα 70 νέα άτομα συνολικά αποδεικνύοντας την υποστελέχωση και εντατικοποίηση που υπήρχε σε τμήματα της εταιρείας που είχε καταδείξει το Σωματείο το προηγούμενο διάστημα. Άξια αναφοράς είναι η άρνηση τους να συνεχίσουν να παρέχουν κάποιες διευκολύνσεις όπως οι 3 μέρες άδειας άνευ δικαιολογητικού ασθενείας που υπήρχαν στην Cyta Hellas ή η αποζημίωση ολόκληρου του ποσού για άδεια ασθενείας πάνω από 3 μέρες απευθείας από την εταιρεία και όχι από τον ΕΟΠΥΥ, πράγμα που επιφέρει ταλαιπωρία και καθυστερήσεις για τον ασθενή. Επιπλέον δεν δέχθηκαν καν να συζητήσουν για το απαράδεκτο 9ωρο που θέλουν να περάσουν ή για ΣΣΕ.

Τέλος μας ανέφεραν ότι οι μισθοί και οι παροχές μας διαμορφώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς. Αυτό που δεν ανέφεραν βέβαια είναι ότι την αγορά την διαμορφώνουν οι μεγάλες πολυεθνικές σύμφωνα με τα συμφέροντά τους και ενάντια στα δικά μας. Μεγαλύτερα κέρδη, μικρότεροι μισθοί και λιγότερες παροχές δηλαδή. Αυτά έρχονται στην συνέχεια να μας τα παρουσιάσουν σαν τελεσίδικους κανόνες που οφείλουμε όλοι να ακολουθήσουμε και να αποδεχτούμε.

Δεν μπορούμε να τους  κάνουμε την χάρη να συνεχίσουν να θησαυρίζουν από την εργασία μας, αυξάνοντας το ωράριο εργασίας μας και μειώνοντας το εισόδημά μας. Μπορούμε όμως να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και όλα όσα μας στερούν όταν παραμένουμε  απογοητευμένοι και διχασμένοι.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

·         Η απορρόφησή μας με τους όρους εργασίας και το αντικείμενο εργασίας πάνω στο οποίο εργαζόμασταν καθώς και η αναγνώριση προϋπηρεσίας είναι νομική υποχρέωση της Vodafone.
·         Δεν συναινούμε σε καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους της σύμβασής μας.
·         Δεν υπογράφουμε κανένα χαρτί αν δεν συμβουλευτούμε πρώτα το σωματείο μας.
·         Έχουμε κάθε δικαίωμα να ζητήσουμε εγγράφως όποια πρόταση μας γίνεται για να έχουμε τη δυνατότητα νομικής συμβουλής
·         Δεν πτοούμαστε από απειλές για απόλυση. Δεν ενδίδουμε στην τρομοκρατία του HR της Vodafone.
·         Αν συμβεί οτιδήποτε από τα παραπάνω ενημερώνουμε το Σωματείο μας για να δράσει άμεσα.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας

·         Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Να μη γίνει καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις μας και στους όρους και τις συνθήκες εργασίας μας.
·         Να πάρει τώρα πίσω η Vodafone τις συμβάσεις 9ωρου! Να μην υπογράψει κανένας!
·         Όχι στην εντατικοποίηση.
·         Εξίσωση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον όμιλο Vodafone προς τα πάνω. Μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλο τον όμιλο Vodafone.
·         Να σταματήσει η ευέλικτη εργασία  Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Τήρηση των κανονισμών ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους  εργασίας.

Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου