Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Στηρίζουμε την εργατική διαδήλωση το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου


Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 διοργανώνεται από πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία διαδήλωση-πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε  κλιμάκωση μια σειράς  κινητοποιήσεων που σαν σκοπό έχουν την πίεση σε κυβέρνηση και εργοδότες για τη βελτίωση των όρων ζωής και εργασίας μας και την επαναφορά των δικαιωμάτων μας. Με σκοπό όμως και ελπίδα την επανεκκίνηση των μαζικών, αγωνιστικών και ενωτικών διεκδικήσεων των  υγειών κομματιών του εργατικού κινήματος.

Σαν κύριες διεκδικήσεις προβάλλονται το αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς και τις αμοιβές μας και η διαχρονική μάχη μας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξήσεις που θα βασίζονται στις ανάγκες μας και όχι στα ψίχουλα που μας πετάνε εργοδότες και κυβερνήσεις. ΣΣΕ μέσω συλλογικών  διαπραγματεύσεων που θα ισχύουν για όλους του εργαζόμενους.

Επιπλέον εναντιωνόμαστε στην εργατική και κρατική αυθαιρεσία και όλες τις εκφάνσεις της. Εκδικητικές απολύσεις, εκβιασμοί, επιβολή όρων εργασίας δυσμενέστερων των όσων προβλέπει η υπογεγραμμένη σύμβαση εργασίας, αυταρχικές και απαξιωτικές συμπεριφορές εργοδοτών και προϊστάμενων. Εξαγορές εταιρειών και συγκαλυμμένες απολύσεις των εργαζομένων αντί για απορρόφηση τους στην καινούργια εταιρεία βάση της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας. Εργατικά ατυχήματα,  καταστολή και κατατρομοκράτηση των εργατικών αγώνων από την μία, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από την άλλη, είναι δυστυχώς μόνο μερικά από αυτά που βιώνουμε καθημερινά στους χώρους εργασίας μας.

Είναι ανάγκη να αντιληφθούμε τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας ως οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου που υπάρχει γύρω μας. Δίχως να περιμένουμε την επίλυση των προβλημάτων μας από άλλους και χωρίς να εξαπατόμαστε από την κυβερνητική προπαγάνδα, με όπλο μας την ταξική-συναδελφική αλληλεγγύη, με τη συσπείρωσή στα σωματεία μας, να συνεχίσουμε ολοένα και πιο δυναμικά να οργανωνόμαστε και να αντιστεκόμαστε συλλογικά μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς μας.

Αγωνιζόμαστε:

·         Για αυξήσεις σε μισθούς και αμοιβές σύμφωνα με τις ανάγκες μας
·       Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους
·         Ενάντια στις απολύσεις και την επισφάλεια
·         Ενάντια στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία

Συμμετέχουμε όλοι στην εργατική διαδήλωση
το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 στην Πλ. Κοραή


Εκ μέρους του ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου