Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Με εκβιασμούς, συκοφαντίες και τελεσίγραφα χτίζεται η «Ταξική Ενότητα»


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Οι περισσότεροι από εσάς λάβατε πριν από λίγο ένα mail από μέλος της παράταξης «Ταξική Ενότητα, που σας καλεί σε Γενική Συνέλευση.

Για ακόμη μια φορά η συγκεκριμένη παράταξη με τελεσίγραφα και εκβιασμούς προσπαθεί να περάσει με το έτσι θέλω την θέση της που δεν εγκρίθηκε από το ΔΣ. Δυστυχώς όλο αυτό δεν μας κάνει εντύπωση. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κλάδο και όχι μόνο. Όπου δεν έχουν την πλειοψηφία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ προσπαθούν με συκοφαντίες να διαβάλλουν τα υπόλοιπα μέλη νομίζοντας πως έτσι θα ξεγελάσουν τους συναδέλφους και θα τους δουν σαν κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι. Μία πολιτική οργάνωση η οποία επιλέγει να μην συνεργάζεται με καμιά άλλη, να κατηγορεί όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους για εργοδοτικό ή φασίστα, να λειτουργεί μόνο για το συμφέρον των δικών της μελών και για να διαστρεβλώνει συνεχώς την πραγματικότητα.

Γιατί δεν αναφέρουν οι συνάδελφοι της «Ταξικής Ενότητας» ότι στο ΔΣ υπήρξε και πρόταση, από μέλος της πλειοψηφίας που κατηγορούν για αδράνεια, να γίνει Γενική Συνέλευση  την ερχόμενη Πέμπτη 28/3;

Γιατί αφού είναι τόσο επιτακτική η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης δεν υιοθέτησαν αυτή την πρόταση αλλά επέμειναν μειοψηφικά στην δικιά τους πρόταση για την Τετάρτη 27/3;

Επειδή την Πέμπτη 28/3 υπάρχει συνέλευση του ΣΕΤΗΠ, του κλαδικού κομματικού συνδικάτου του ΚΚΕ, και προφανώς είναι πιο σημαντική από την κατά τα άλλα κρίσιμη δική μας Γενική Συνέλευση.

Άλλωστε το θεμιτό είναι να απαγγέλουν κατηγορίες επί παντός επί στητού και όχι να οργανώνουν πραγματικούς αγώνες στους χώρους εργασίας. Οι ίδιοι βέβαια δεν αναλαμβάνουν ποτέ την ευθύνη γιατί δεν κάνουν ποτέ λάθη!

Το δικό τους πρόγραμμα, όπως πέρασε κατά πλειοψηφία σε ΓΣ, ακολουθήσαμε όμως για να αγωνιστούμε για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας τους περασμένους μήνες. Οι ίδιοι φυσικά θεωρούν ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για το αν βρεθήκαμε δίπλας σας όταν μας χρειαστήκατε θα μας κρίνετε εσείς και όχι αυτοί. Τα μέλη του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και του στυγνού κομματικού τους συνδικαλισμού. Αυτοί που μας κατηγορούν πως θέλουμε να κρατήσουμε τις καρέκλες μας (;;) ενώ δεν έχουν αφήσει συνδικαλιστικό και κομματικό όργανο που δεν έχουν πάρει αξίωμα. Αυτοί που μιλάνε για διαχωρισμό και συντεχνίες αλλά στηρίζουν μόνο κινητοποιήσεις του κόμματός τους και φροντίζουν να απαξιώνουν οποιεσδήποτε άλλες πρωτοβουλίες. Αυτοί που κάνουν κινήσεις-φωτοβολίδες της τελευταίας στιγμής χωρίς να ενημερώνουν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ για να τους καταγγείλουν μετά για ολιγωρία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν έχουμε καμία διάθεση, ούτε πρόθεση το Σωματείο να παραμείνει ενεργό όταν δεν θα έχει σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε ακόμα ένα Σωματείο στον ήδη κατακερματισμένο συνδικαλιστικό χώρο εντός του ομίλου Vodafone. Από την άλλη όμως δεν θα υποκύψουμε και σε εκβιασμούς.

Το Σωματείο θα παραμείνει ενεργό για όσο χρειαστεί ακόμα. Για να έχουν οι συνάδελφοι δίπλα τους ανθρώπους που γνωρίζουν και τους ίδιους και τα θέματα που υπάρχουν ανοιχτά με την Vodafone.

Στην συνέχεια, που θα είναι στο αμέσως προσεχές διάστημα, και όπως ορίζει το καταστατικό μας το ΔΣ θα καλέσει ΓΣ με θέμα το μέλλον του Σωματείου.

Μέχρι τότε όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να σπείρει την διχόνοια ανάμεσα στους συναδέλφους μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτεί κομματικά το ταμείο και το μητρώο του σωματείου

Παραμένουμε ενωμένοι και κωφεύουμε στις σειρήνες της διχόνοιας.
Παλεύουμε για όσα από την πρώτη στιγμή έχουμε βάλει σαν αιτήματα.

·         Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Να μη γίνει καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις μας και στους όρους και τις συνθήκες εργασίας μας.
·         Να πάρει τώρα πίσω η Vodafone τις συμβάσεις 9ωρου! Να μην υπογράψει κανένας!
·         Όχι στην εντατικοποίηση.
·         Εξίσωση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον όμιλο Vodafone προς τα πάνω. Μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλο τον όμιλο Vodafone.
·         Να σταματήσει η ευέλικτη εργασία  Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας.
·         Τήρηση των κανονισμών ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους  εργασίας.

Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου