Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Wind


Η διοίκηση της Wind ανήγγειλε πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης προς τους εργαζόμενους του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών. Όχι σε όλους, αλλά στους 150 εργαζόμενους που έχουν απομείνει με συμβάσεις Wind στα τμήματα αυτά. 

Η δικαιολογία που χρησιμοποιεί είναι η ανακαίνιση των ορόφων στον κτίριο της Λ. Αθηνών και η αναγκαστική μετεγκατάσταση των εργαζομένων σε άλλα κτίρια εντός Αττικής. Η πραγματικότητα είναι ότι θέλει να ξεφορτωθεί τους τελευταίους εργαζόμενους με απευθείας συμβάσεις Wind και να τους αντικαταστήσει με επινοικιαζόμενους συναδέλφους με χαμηλότερες αποδοχές και λιγότερα δικαιώματα.

Πριν από μερικά χρόνια είχε προηγηθεί και πάλι ανακοίνωση εθελούσιας αποχώρησης προτού αρχίσει η διοίκηση της Wind  να διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα, πριν να ξεκινήσουν οι απολύσεις και δημιουργήσουν την εταιρεία Victus σε κοινή ιδιοκτησία με την Vodafone.

Το ίδιο κάνει ανεπίσημα και η εταιρεία Vodafone σε εμάς, καθώς μοιράζει οικονομικά πακέτα σε άτομα που επιλέγει ότι δεν τα χρειάζεται πλέον στην εταιρεία της. Τα οικονομικά πακέτα αυτά είναι λίγα περισσότερα χρήματα από την οικονομική αποζημίωση που θα έδινε σε περίπτωση που της επιτρεπόταν βάση εργατικής νομοθεσίας να προβεί σε απολύσεις.

Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις να διώχνουν εργαζόμενους, να μειώνουν τα μισθολογικά τους κόστη, να ανακυκλώνουν το προσωπικό τους ώστε να μη μπορούν οι εργαζόμενοι να αναπτύξουν σχέσεις και εργατικά σωματεία που θα τους βοηθήσουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Λεφτά από ότι φαίνεται υπάρχουν για τις πολυεθνικές και δεν αναγκάζονται να προβούν σε τέτοιες κινήσεις προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Αντιθέτως ο ανταγωνισμός του οικονομικού συστήματος που υπερασπίζονται τους υποχρεώνει συνεχώς να εξασφαλίζουν όλο και μεγαλύτερα κέρδη.

Τα κέρδη τους λοιπόν είναι όσα μας στερούν καθημερινά και τα οποία οφείλουμε να υπερασπιστούμε είτε συμβαίνει στον σημερινό χώρο εργασίας μας είτε σε άλλη εταιρεία στην οποία, αν τα καταφέρουμε, μπορεί να βρεθούμε αύριο.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων μας στην Wind και αναδεικνύουμε την ανάγκη αλληλοϋποστήριξης όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων, προκειμένου να κάνουμε σαφές ότι δεν θα ανεχτούμε άλλη εκμετάλλευση.

Καμία απόλυση, καμία «εθελούσια» ούτε στην Wind ούτε στην Vodafone ούτε πουθενά!

Αντιστεκόμαστε μαζικά, ενωτικά και μαχητικά σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του εργασιακού και βιοτικού μας επιπέδου.

Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου