Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού της βουλής, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) ανακοινώνει το κάλεσμα της για πανελλαδική απεργία. Με αυτό τον τρόπο πιστεύει ότι κρατά τα προσχήματα σαν ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο στη χώρα μας που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζομένων. Είναι άξιο απορίας βέβαια πως γίνεται να καλεί σε απεργία, έστω και εθιμοτυπική, ένας φορέας που στο πρόσφατο παρελθόν έχει δηλώσει δια του προέδρου του ότι η απεργία είναι ξεπερασμένη μορφή αγώνα.

Το θέμα μας όμως δεν είναι η ΓΣΕΕ αλλά τα δικά μας προβλήματα και ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να τα επιλύσουμε. Πρέπει λοιπόν να αρπάζουμε την ευκαιρία μέρες σαν και αυτή και να αναδεικνύουμε την ανεπάρκεια των κεντρικών συνδικαλιστικών οργάνων και να προβάλλουμε τα δικά μας αιτήματα και ανάγκες.

Την ανάγκη για δημιουργία μαχητικών και μαζικών σωματείων που θα εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους εργαζόμενους και θα αγωνίζονται για να υπερασπίσουν και να εδραιώσουν τα συμφέροντά μας. Συμφέροντα που βλέπουμε να εξασθενούν είτε πάει καλά μια επιχείρηση είτε όχι. Είτε είναι κερδοφόρα, είτε ζημιογόνα μια εταιρεία οι εργαζόμενοι καταπιέζονται καθημερινά, ζουν με τον φόβο της απόλυσης και δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τις χαμηλές μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνουν.

Αντιθέτως οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι εφοπλιστές, τα golden boys αποκομίζουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη και καταδικάζουν όλη την υπόλοιπη κοινωνία σε οικονομική και ψυχολογική εξόντωση. Από την άλλη οι κυβερνήσεις, οι οποίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα των οικονομικά και κοινωνικά ισχυρών, μοιράζουν κάποια ψίχουλα με μορφή κοινωνικών παροχών προκειμένου να αποφεύγουν ξεσπάσματα και απεργιακές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Το ίδιο επιδιώκει με κάθε τρόπο και η διοίκηση της Vodafone. Προσπαθεί να μας πείσει ότι θα κρατήσει όσους εργαζόμενους μπορεί - παρότι οφείλει να μας κρατήσει όλους -  παρέχει ευελιξία στην εργασία μας αυξάνοντας το ωράριο εργασίας μας και μειώνοντας τον προσωπικό μας χρόνο, μας δίνει την επιλογή να δουλεύουμε από το σπίτι μας καθώς δεν χωράμε όλοι στις περιορισμένες σταθερές θέσεις εργασίας στην εταιρεία.

Απέναντι σε αυτή την απύθμενα υποκριτική ευαισθησία της διοίκησης μια πολυεθνικής εταιρείας με κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο, καλούμαστε να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον και να πράξουμε αυτό ακριβώς που φοβούνται. Να σταματήσουμε να εργαζόμαστε καθώς είναι ο μόνος τρόπος να τους αναγκάσουμε να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας. Συμμετέχουμε στην αυριανή πανελλαδική απεργία απαιτώντας :

Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Να μη γίνει καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις μας και στους όρους και τις συνθήκες εργασίας μας.

Να πάρουν πίσω τις απολύσεις! Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας.

Να πάρει τώρα πίσω η Vodafone τις συμβάσεις 9ωρου! Να μην υπογράψει κανένας!

Όχι στην εντατικοποίηση.

Εξίσωση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον όμιλο Vodafone προς τα πάνωΜία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλο τον όμιλο Vodafone.

Να σταματήσει η ευέλικτη εργασία  Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους.

Συγκεντρωνόμαστε στο Πολυτεχνείο (Στουρνάρη και Πατησίων) στις 11:00 και ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου.

Δυναμικά, μαζικά, μαχητικά και αλληλέγγυα διεκδικούμε όσα μας ανήκουν και μας στερούνε καθημερινά.


Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου