Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Η Vodafone τρομοκρατεί αλλά οι εργαζόμενοι αντιστέκονται!


Η χθεσινή απεργία στέφθηκε με επιτυχία. Για ακόμα μια φορά τα κτίρια της Λ. Αλεξάνδρας και της Μεταμόρφωσης νέκρωσαν με όλους του συναδέλφους να απέχουν από την εργασία τους. Μαζί τους οι συνάδελφοι από διάφορα  καταστήματα της επαρχίας, της Αττικής και της Θεσσαλονίκης αλλά και τεχνικοί πεδίου. Επίσης αλληλέγγυα ήταν και σωματεία από όλο τον κλάδο που μας συμπαραστάθηκαν με ψηφίσματα στήριξης αλλά και με την φυσική τους παρουσία.

Η επιτυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη όμως γιατί αυτή τη φορά είχαμε να αντιμετωπίσουμε και νέες προκλήσεις. Η εργοδοσία της Vodafone χρησιμοποίησε τις γνωστές απεργοσπαστικές της τακτικές και στην απεργία των εργαζομένων στην Cyta Hellas. Προσπάθησε να πείσει συναδέλφους να πάνε να εργαστούν από τον Πύργο Αθηνών και διαμήνυε μέσω των προϊσταμένων πως οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στα κτίρια στα οποία υπήρχε απεργιακή περιφρούρηση θα πρέπει να βρουν κάπου αλλού να πάνε να εργαστούν για να τους πληρώσει.

Οι παραπάνω κινήσεις είναι ξεκάθαρο πως γίνονται καθώς οι επιτυχημένες κινητοποιήσεις μας τους ενοχλούν. Επιστρατεύουν παράνομες μεθόδους, όπως η απεργοσπασία αλλά και η προτροπή σε αυτή, για να πλήξουν την μαζικότητα των αγώνων μας και να στρέψουν συναδέλφους ενάντια σε συναδέλφους. Σαν Σωματείο καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές και θα ακολουθήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για μην επαναληφθούν.

Εμείς, οι περίπου 650 εργαζόμενοι που μας έχουν ακόμα στο σκοτάδι σε σχέση με το εργασιακό μας μέλλον, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι τους. Μόνο με από κοινού αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας. Δεν θα πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι να μας διασπάσουν. Γνωρίζουμε όλοι πως έχουν τα μέσα και δεν θα διστάσουν να το κάνουν. Δεν θα τα καταφέρουν όμως όταν απέναντί τους θα βρουν το σύνολο των εργαζομένων.

Σας καλούμε λοιπόν όλους και όλες για ακόμα μια φορά:

Να ενημερώνετε το Σωματείο για οποιαδήποτε κίνηση της εργοδοσίας μαθαίνετε.

Να μην υπογράφετε κανένα από τα χαρτιά που σας δίνουν αλλά να ζητάτε αντίγραφο για να εξετάζουμε μαζί τι ακριβώς σας προτείνουν.

Να συμμετέχετε στις κινητοποιήσεις και στις δράσεις του Σωματείου καθώς και στις Γενικές Συνελεύσεις.

Αυτό τον αγώνα πρέπει και θα τον κερδίσουμε!

Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου