Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Αλληλεγγύη στους πληγέντες της Μάνδρας

Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas
cytahellasse@gmail.com – http://cytahellasse.blogspot.gr


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 15 Νοεμβρίου οι κάτοικοι στην Μάνδρα Αττικής ήρθαν αντιμέτωποι με μια τεράστια φυσική καταστροφή. Χιλιάδες κυβικά νερού από τα μπαζωμένα ρέματα της περιοχής ξεχύθηκαν με ορμή και στο πέρασμα τους έσπειραν την καταστροφή και τον θάνατο. Ο συνολικός απολογισμός είναι είκοσι τρεις (23) νεκροί, είκοσι πέντε (25) τραυματίες και εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις κατεστραμμένα.

Οι ευθύνες πολλές και τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και μη, φρόντισαν να τις «αναζητήσουν» πάντοτε με γνώμονα τα συμφέροντα τους. Για κάποια έφταιξε η «θεομηνία», για κάποια το κράτος και για κάποια άλλα οι ιδιοκτήτες που έχτισαν/αγόρασαν σπίτια πάνω στα ρέματα. Κανείς δεν μίλησε όμως για την «ανάπτυξη» στην οποία επιδόθηκαν στην περιοχή  μεγαλοεργολάβοι και βιομήχανοι, με τις ευχές του κράτους, μπαζώνοντας ρέματα για να φτιάξουν πολυκατοικίες και βιομηχανίες αντίστοιχα. Αυτή είναι ακριβώς η ίδια «ανάπτυξη» που δημιουργεί τις περισσότερες «θεομηνίες» ανά τον κόσμο. 
Όπως επίσης όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυξάνονται τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής αλλά κάποιοι αρνούνται όχι μόνο να λάβουν σχετικά μέτρα αλλά ακόμη και την ύπαρξη αυτών των φαινομένων. Όταν όμως οι κάτοικοι της περιοχής θρηνούσαν για τους συγγενείς και το βιός τους οι δημοσιογράφοι και οι λοιποί πανελοκένταυροι «αγόρευαν» στα δελτία ειδήσεων προσπαθώντας να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη για τα αφεντικά τους και όχι για να αναζητήσουν τις πραγματικές αιτίες και να βοηθήσουν ουσιαστικά.

Εξάλλου, οι επιχειρήσεις του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένης και της Cyta Hellas, βρήκαν την ευκαιρία και ανέδειξαν το «κοινωνικό» τους πρόσωπο χαρίζοντας λεπτά ομιλίας και κάνοντας ευκολίες πληρωμής στους πληγέντες με αντάλλαγμα βέβαια την φθηνή προβολή τους. Να υπενθυμίσουμε βέβαια πως οι ίδιες εταιρείες απολύουν καθημερινά εργαζόμενους προσλαμβάνοντας στην θέση τους νέους με μισθούς πείνας, εντατικοποιούν την εργασία με συνεχή πίεση και προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζόμενων.
Όλα αυτά όσο η είδηση ήταν πρόσφατη και είχε ζουμί. Τώρα που τα νέα πάλιωσαν και οι κάμερες έφυγαν οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να ανασύρουν από τις λάσπες ότι απέμεινε από τις ζωές του. Αυτή την ώρα θα πρέπει εμείς να δείξουμε την έμπρακτη και ουσιαστική συμπαράστασή μας. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας ενημερωθήκαμε πως υπάρχει ανάγκη  για τα παρακάτω αγαθά:


·         Απορρυπαντικά
·         Χαρτικά
·         Ξηρά τροφή
·         Σχολικά είδη
·         Παιχνίδια



Τα αγαθά θα συλλεχθούν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου. Στο κτίριο της Λ. Αλεξάνδρας υπεύθυνος για την παραλαβή θα είναι ο συνάδελφος  Βαγγέλης Κολτσίδης ενώ στο κτίριο της Μεταμόρφωσης ο Προκόπης Προκοπίου. Στο κτίριο της Πυλαίας υπεύθυνη παραλαβής θα είναι η συνάδελφος Μαίρη Χατζηκωστή. Συνάδελφοι εκτός αυτών των κτιρίων που θέλουν να συνεισφέρουν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το mail του Σωματείου.

Το κομμάτι όμως που χρειάζεται μεγαλύτερη ενίσχυση είναι αυτό της φυσικής παρουσίας και συνδρομής στις εργασίες αποκατάστασης. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος ζητάει κόσμο όλες τις μέρες και όλες τις ώρες. Για το λόγο αυτό όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν με το email του Σωματείου και να ενημερώσουν για το πότε είναι διαθέσιμοι.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.


Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου