Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 14/12Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τους ευρωπαίους «εταίρους» μας στα πλαίσια της τρίτης αξιολόγησης προσπαθήσανε να περάσουνε, με έκτακτη τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, την αλλαγή στον τρόπο λήψης αποφάσεων του δικαιώματος στην απεργία. Η άμεση κινητοποίηση συνδικαλιστικών - πολιτικών φορέων και εργαζομένων τους ανάγκασε να το πάρουν πίσω, προσωρινά, με την δικαιολογία της ανάγκης νομοτεχνικών βελτιώσεων και προσθηκών σε αυτό.
Η κυριότερη αλλαγή που επιδιώκουν στον συνδικαλιστικό νόμο, αφορά τη δυνατότητα προκήρυξης απεργίας των πρωτοβάθμιων επιχειρησιακών σωματείων, όπου θα απαιτείται η παρουσία στη Γενική Συνέλευση του 50% +1 οικονομικά τακτοποιημένων μελών από το 1/3 που ισχύει την παρούσα στιγμή. Άλλες αλλαγές που αναμένονται αφορούν τις περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων οι οποίες θα αποζημιώνουν τον εργαζόμενο μόνο σε περίπτωση ύπαρξης δόλου από την πλευρά του εργοδότη!

Μέτρα από μία κυβέρνηση που μιλά στο όνομα της «αριστεράς» δηλαδή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων απέναντι στους εργοδότες, των οικονομικά ασθενέστερων έναντι των οικονομικά ισχυρών, των καταπιεσμένων και στερημένων κοινωνικά ανθρώπων απέναντι στους καταπιεστές και τους ευνοημένους από τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας μας. Οι ίδιοι άνθρωποι που εκλέγονται και κυβερνούν ολόκληρα έθνη – κράτη με ποσοστά της τάξης του 20 – 30%, έρχονται να προστατέψουν τα οικονομικά συμφέροντα μεγαλοϊδιοκτητών και διευθυντικών στελεχών οι οποίοι, παρότι αποτελούν ισχνή μειοψηφία, ορίζουν την τύχη εκατοντάδων ανθρώπων σε κάθε μεγάλη επιχείρηση με πρόσχημα το δημοκρατικό τρόπο λήψης συλλογικών αποφάσεων.

Σε εποχές όπου άνθρωποι κάνουν 2 και 3 κακοπληρωμένες δουλειές, όταν βρίσκουν, προκειμένου να ανταπεξέλθουν οικονομικά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προσωπικός ελεύθερος χρόνος, ας αναλογιστεί ο καθένας μας πόσο δύσκολο είναι να συμμετέχεις σε συλλογικές διαδικασίες και να πληρώνεις και τις οικονομικές υποχρεώσεις σου σε αυτές. Οι ιθύνοντες πολιτικοί και οικονομικοί μας «αρωγοί» βέβαια τα γνωρίζουν όλα αυτά καθώς και ότι οι κοινωνικές αντιστάσεις των λαϊκών στρωμάτων παραμένουν ασθενείς αυτό το διάστημα, οπότε είναι η κατάλληλη περίοδος να κατοχυρώσουν και θεσμικά τα συμφέροντά τους απέναντι στα δικά μας.

Αναλογιζόμενοι και εμείς σαν εργαζόμενοι ότι οι διαδικασίες πώλησης της εταιρείας φτάνουν στην αποκορύφωσή τους χωρίς κανένας εκπρόσωπος της εργοδοσίας να μας έχει πει τι πρόκειται να γίνει με τις θέσεις εργασίας μας και από τη στιγμή που έχουν αρνηθεί κατ’ επανάληψη να συζητήσουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα διασφαλίζει τα δικαιώματά μας, θα πρέπει να δώσουμε βροντερά το μήνυμά μας

Δεν χαρίζουμε κανένα κεκτημένο με αγώνες και θυσίες δικαίωμά μας, πόσο μάλλον το ισχυρότερο εργαλείο που έχουμε κερδίσει απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουμε.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην απεργία, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να ορίσουμε οι ίδιοι τις εργασιακές μας συνθήκες και τις ζωές μας απέναντι στις επιθέσεις εργοδοτών και κυβερνήσεων.

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, ενώνουμε τις φωνές μας με τους συναδέλφους μας στα πρωτοβάθμια σωματεία, καταστρώνουμε τα σχέδια μας και οργανώνουμε την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Συγκεντρωνόμαστε την ερχόμενη Πέμπτη 14/12 έξω από το κτίριο της Λ. Αλεξάνδρας στις 09:00.

Εκ μέρους του ΔΣ του σωματείουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου