Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Γενική Συνέλευση Δευτέρα 18/12 στο αμφιθέατρο της Λ. Αλεξάνδρας στις 17:30

11/12/2017


 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι γιορτές πλησιάζουν, άλλος ένας χρόνος πέρασε και ένας καινούργιος έρχεται, συνήθως, με αισιοδοξία και καλή διάθεση να μας βρει. Δυστυχώς, οι αντικειμενικές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο εργασίας μας αλλά και αυτές που αναμένονται λόγω της επικείμενης πώλησης της εταιρείας δεν μας επιτρέπουν να τις χαρούμε όπως θα επιθυμούσαμε.
Την Δευτέρα 18 Δεκέμβρη είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προτάσεων για την εξαγορά της Cyta Hellas. Η εμπειρία από προηγούμενες ανάλογες περιπτώσεις στον κλάδο αλλά και η επίγνωση των εργασιακών συνθηκών που επικρατούν στις υποψήφιες εταιρείες – αγοραστές μας καθιστούν ιδιαίτερα ανήσυχους για το επαγγελματικό μας μέλλον.

Οι δυσμενείς αλλαγές για τους εργαζόμενους που προσπαθούν να περάσουν κυβέρνηση και δανειστές,  καθιστώντας ακόμη δυσκολότερη την απόφαση κήρυξης απεργίας από τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία, αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο την θέση μας απέναντι στους εργοδότες μας.
Όλα αυτά δημιουργούν ένα μείγμα κατήφειας, απογοήτευσης, απαισιοδοξίας και παραίτησης. Αυτή είναι όμως η επιδίωξη των οικονομικά και κοινωνικά ισχυρών όπου μέσω των πολιτικών εκπροσώπων τους επιβάλλουν τα συμφέροντά τους, υποβαθμίζοντας τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας ζωές και τα όνειρά μας.

Σας καλούμε να αποτινάξουμε την μίζερη αυτή εσωστρέφεια στην οποία προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν. Θεωρούμε ότι δεν γίνεται άλλο να αφήνουμε να καταστρέφουν τον ζωτικό μας χώρο, τις εργασιακές  μας επιλογές, να ψάχνουμε ατέρμονα μια νέα «δουλίτσα», όσο όσο και με οποιεσδήποτε συνθήκες,  για να τα βγάλουμε πέρα και για πόσο καιρό άραγε και στη νέα αυτή δουλειά;
Αποτελούμε την πλειοψηφία  στους χώρους εργασίας μας, στις γειτονιές, στην κοινωνία. Χωρίς εμάς δεν μπορούν να παράγουν κέρδος οι εργοδότες μας. Το κέρδος τους το αποκομίζουν, κυρίως, από την εκμετάλλευση της «απλήρωτης» εργασίας μας. Όταν συνάδελφοί μας επιτελούν την ίδια ακριβώς εργασία με εμάς αλλά αμείβονται πολύ λιγότερο και ζούνε στην ανασφάλεια υπογράφοντας μηνιαίες συμβάσεις με τους έμμεσους εργοδότες τους. Όταν συνάδελφοι μερικής απασχόλησης εργάζονται συστηματικά με υπερεργασία και υπερωρίες αλλά αρνούνται να μετατρέψουν τις συμβάσεις τους σε πλήρους απασχόλησης, στερώντας τους με τον τρόπο αυτό από επιπλέον χρήματα, επιδόματα αλλά και δικαιώματα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου δίνουμε μαζικά το παρόν στον αμφιθέατρο της Λ. Αλεξάνδρας στις 17:30, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, εξωτερικεύουμε τις ανησυχίες μας, αναζητούμε λύσεις στα κοινά μας προβλήματα. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αποτελούν:

·         Ενημέρωση από την συνάντηση που έχει ζητηθεί με την εργοδοσία από το νέο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας
·         Πως προστατεύουμε τις θέσεις εργασίας μας, τις συνθήκες και τις αποδοχές μας απέναντι στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.
·         Με ποιο τρόπο μπορούμε να κλιμακώσουμε την υπεράσπιση του ισχυρότερου κεκτημένου δικαιώματός μας, της απεργίας, ώστε να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η εθιμοτυπική 24ωρη απεργία των γραφειοκρατικών ηγεσιών των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδιών.
·         Συζητάμε θέματα από τμήματα και χώρους δουλειάς όπου συνάδελφοι μας καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με επιπλέον προβλήματα, εντατικοποίηση και πίεση.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ – ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ – ΙΣΟΤΙΜΑ


Εκ μέρους του ΔΣ του σωματείου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου