Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Απεργούμε ΟΛΟΙ στις 18 Γενάρη

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η χθεσινή Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Λ. Αλεξάνδρας διεξήχθη με ικανοποιητική συμμετοχή. Δεκάδες συνάδελφοι συμμετείχαν, ενημερώθηκαν και συζήτησαν τις εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση από το ΔΣ για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση με την εργοδοσία που έλαβε χώρα την ίδια μέρα. Σε αυτή εκτός του ιδιοκτησιακού συζητήθηκαν ακόμα δυο θέματα. Το πρώτο αφορούσε το πάγιο αίτημα του Σωματείου μας για μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων σε συμβάσεις Cyta Hellas πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου. Στην παρούσα χρονική περίοδο το συγκεκριμένο αίτημα γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο καθώς  επίκειται η πώληση της εταιρείας.

Επιπλέον, ζητήσαμε να εξεταστούν άμεσα οι περιπτώσεις συναδελφισσών που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης και λόγω του ότι εργάζονται με μειωμένο ωράριο (παρ’ ότι δουλεύουν κανονικά οχτάωρο με το «καθεστώς» της πρόσθετης εργασίας επί σειρά ετών) είτε εργάζονται - μέσω συνεργαζόμενων εταιρειών δεν μπορούν να έχουν τα δικαιώματα που έχουν οι υπόλοιπες έγκυες συναδέλφισσες τους. Η διοίκηση δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και να επανέλθει.

Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε μετά από καταγγελίες συναδέλφων ήταν προβληματικές συμπεριφορές που είχαν προκύψει από τους ομαδάρχες στην ομάδα ΚΤΕ Αθηνών. Αναφέρθηκαν φαινόμενα ειρωνείας, χλευασμού αλλά και ψυχολογικής πίεσης (φωνές, διαπληκτισμοί). Ακόμα αναφέρθηκε το γεγονός πως ζητήθηκε από τους ομαδάρχες ο λόγος για τον οποίο κάποιοι συνάδελφοι δεν θέλησαν να κάνουν υπερωρίες κάτι το οποίο δεν αποτελεί υποχρέωση καθώς οι υπερωρίες είναι στην ευχέρεια του εργαζομένου και μόνο! Λάβαμε τη διαβεβαίωση πως θα γίνει έρευνα για αυτά που μεταφέρθηκαν από το Σωματείο και αναμένουμε οι συμπεριφορές αυτές να εκλείψουν.

Εκεί που δεν λάβαμε καμία δέσμευση-διαβεβαίωση ήταν σε ότι αφορά το μέλλον του συνόλου των εργαζομένων. Η διοίκηση της Cyta Hellas έδωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία στους επίδοξους αγοραστές αλλά στο Σωματείο Εργαζομένων μόνο την πληροφορία πως η μητρική θα αξιολογήσει ποια θα είναι η καλύτερη προσφορά για την επένδυση που έχει κάνει στην Ελλάδα. Στην εύλογη απαίτηση-απορία μας για το αν έχει μπει κάποιος όρος για την προστασία όλων των εργαζομένων και των δικαιωμάτων μας από το νέο εργοδότη λάβαμε την απάντηση πως “όποιος αγοράσει το μαγαζί είναι δικό του, ότι θέλει κάνει”.

Συνάδελφοι, όπως γίνεται άμεσα κατανοητό, άνθρωποι που μας θεωρούν εμπορεύματα σε μαγαζί  δεν πρόκειται να μας δώσουν καμία σημασία αν δεν αγωνιστούμε. Για αυτό το λόγο η ΓΣ αποφάσισε το επόμενο χρονικό διάστημα κινητοποιήσεις ώστε να κάνουμε γνωστά τα αιτήματά μας στο ευρύ κοινό και να αναγκάσουμε τωρινούς και επίδοξους ιδιοκτήτες να μας λάβουν σοβαρά υπόψη.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν:

·         Κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

·         Στάση εργασίας και έκτακτη ΓΣ σε οποιαδήποτε εξέλιξη στο ιδιοκτησιακό

·         Συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου για κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις με χρονοδιάγραμμα τέλος Γενάρη – αρχές  Φλεβάρη

·         Να μην γίνει καμία απόλυση - καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας συνθήκες

·         Άμεση υπογραφή ΕΣΣΕ

·         Συμβάσεις Cyta Hellas πλήρους απασχόλησης για όλους τους εργαζομένους

·         Καμία παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης

·         Κάτω τα χέρια από την απεργία


Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου