Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στο παρόν - Εξασφαλίζουμε τις ζωές μας στο μέλλον



12/10/2017
                                                                       
 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 09/10 διεξήχθη η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας σε ένα κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας σχετικά με το εργασιακό μας μέλλον.

Συνάδελφοι από διάφορα τμήματα, όπως τηλεφωνικά κέντρα και καταστήματα*, μας μεταφέρανε επιπλέον ένα κλίμα κούρασης και εξουθένωσης, ψυχολογικής και σωματικής, καθώς καλούνται να βγάλουν τον ίδιο όγκο δουλειάς πολύ λιγότερα πλέον άτομα.

Ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι (Infoassist , Icap) που δουλεύουνε χρόνια στην εταιρεία εκφράσανε έντονα παράπονα για την μη πρόσληψή τους απευθείας από την Cyta Hellas και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Ενημερώσαμε για την συνάδελφο σε κατάστημα που λόγω της επικείμενης μητρότητάς της, αρχικά της ανακοινώθηκε η μη ανανέωση της σύμβασης της, όπως και η παρεμπόδιση άσκησης συνδικαλιστικής δράσης από τους προϊσταμένους των συναδέλφων της επειδή ήρθαν σε επικοινωνία με το ΔΣ του σωματείου. Σε συνάντηση με την διοίκηση μας ανακοινώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια επίσημη απόφαση και δόθηκε υπόσχεση για υπογραφή νέας σύμβασης αορίστου χρόνου.

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στην ίδια και στους συναδέλφους της στο κατάστημα για το θάρρος τους να αντιμετωπίσουν τους εκφοβισμούς και την ανεύθυνη συμπεριφορά των υπευθύνων τους, αποτρέποντας την δημιουργία ενός ακόμη ανθρώπου που έχασε την δουλειά του χωρίς να φταίει ο ίδιος.

Μόνο ενωμένοι και αλληλέγγυοι μέσα από το σωματείο μας  μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε καθώς τίποτα δεν θεωρείται αυτονόητο και κεκτημένο για πάντα. Η ίδια η εργοδοσία μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάποια συζήτηση με τους υποψήφιους «επενδυτές» για την εξασφάλιση των θέσεων – συνθηκών εργασίας μας αυτή τη στιγμή. Βλέπετε, οι ζωές μας που διαμορφώνονται από τους όρους εργασίας μας (εάν υπάρχει!), είναι μια λεπτομέρεια που δεν θα είναι λόγος να χαλάσει η συμφωνία την τελευταία στιγμή.

Σε ψηφοφορία που ακολούθησε υπερψηφίστηκαν βάση  πλειοψηφίας των παρευρισκομένων μελών του σωματείου οι ακόλουθες προτάσεις:

·         Να μην υπάρξει συνάδελφος που θα απολυθεί, που θα χάσει την δουλειά του, όποια μορφή και αν πάρουν οι εξελίξεις. Κανένας συνάδελφος να μην αναγκαστεί σε παραίτηση μπροστά στην αβεβαιότητα που καλλιεργεί η εργοδοσία.

·         Καμία δυσμενής μεταβολή στους όρους και στις συνθήκες εργασίας μας.

·         Καμία μείωση μισθού, καμία περικοπή, καμία μείωση ωραρίου. Να σταματήσει εδώ και τώρα η πίεση και εντατικοποίηση. Δεν μπορούν οι συνάδελφοί μας να βγάζουν την διπλάσια δουλειά δουλεύοντας για δύο και τρεις.

·         Τέρμα στην επινοικιαζόμενη εργασία. Δεν δεχόμαστε άλλο να κάνουμε όλοι την ίδια δουλειά με διαφορετικούς όρους. Όλες οι συμβάσεις να μετατραπούν σε συμβάσεις Cyta αορίστου χρόνου.

·         Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους. Πλήρες ωράριο και μισθοί στα επίπεδα του 2009. Κανένας εργαζόμενος στην Cyta κάτω από τα 850 μεικτά ως ελάχιστη βάση διεκδίκησης. Επαναφορά όλων των επιδομάτων, γάμου, τέκνων, πτυχίου, 3ετίες, ξένης γλώσσας, επιδόματα εκτός έδρας που ίσχυαν στις Συμβάσεις.

·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

·         Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους των υπόλοιπων επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου, ερχόμαστε σε επαφή για κοινές κινητοποιήσεις και στήριξη των αιτημάτων μας. Παλεύουμε και συντονίζουμε τη δράση μας με το Κλαδικό μας Συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, για κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο ύψος των αναγκών μας. Οι κοινές μας ανάγκες και ο κοινός αγώνας των εργαζομένων όλου του κλάδου μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση των εργοδοτών.


Εκ μέρους του ΔΣ του σωματείου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου