Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Όταν η ενότητα παραμένει μόνο στους τίτλους

18/10/2017

Το τελευταίο διάστημα η  “Ταξική Ενότητα”, παράταξη του KKE στο  Σωματείο μας, έχει επιλέξει εσκεμμένα και με μεγαλύτερη ένταση την επίθεση και την λασπολογία εναντίον τόσο της πλειοψηφίας των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. όσο και μελών του Σωματείου που δεν ανήκουν στην παράταξή τους.

Όλα αυτά γίνονται για έναν και μόνο προφανή λόγο. Πλησιάζουν οι εκλογές  του Σωματείου και τα μέλη της παράταξης επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν την πλειοψηφία των εδρών.

Φυσικά τίποτα δε μας κάνει εντύπωση. Στους περισσότερους από εμάς είναι γνωστές οι πρακτικές και η τακτική που ακολουθούν οι “πρωτοπόροι κομμουνιστές συνδικαλιστές” μέλη του ΚΚΕ, στα Σωματεία που συμμετέχουν είτε του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών είτε σε άλλους κλάδους, ντροπιάζοντας και δυσφημίζοντας έννοιες όπως ο συνδικαλισμός και ο κομμουνισμός.

Το ΚΚΕ μπορεί να φωνάζει και να χτυπιέται για το δίκιο του εργάτη και να παλεύει για τα δικαιώματά του, όμως στην πράξη έτσι όπως λειτουργεί μέσα από τις γραμμές που δίνει στα μέλη του που συμμετέχουν στα Σωματεία,  καταφέρνει χωρίς να το καταλαβαίνει (ή μήπως το καταλαβαίνει;) το ακριβώς αντίθετο.

Η διάσπαση και η κομματικοποίηση των Σωματείων είναι ο πρωταρχικός στόχος της επιχείρησης που ονομάζεται ΚΚΕ με σκοπό να προστεθούν αυτά στο συνδικαλιστικό του βιογραφικό. Τα μέλη του- πιστοί εντολοδόχοι του κόμματος ως οφείλουν να είναι για να μη διαγραφούν-κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αηδιάσει και να σιχαθεί ο κόσμος τον συνδικαλισμό. Έτσι η συμμετοχή γίνεται σταδιακά μικρότερη  και ο κόσμος απαξιώνει τα Σωματεία. 

Η “Ταξική Ενότητα” από τις προηγούμενες εκλογές έδειξε ξεκάθαρα τις διαθέσεις της. Διαθέσεις διάσπασης και διάλυσης του Σωματείου αλλά και ασυνεννοησίας, καθώς, και έλλειψη διάθεσης συνεργασίας.

Σεβόμαστε το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του και να τις εκφράζει ελεύθερα για αυτό το λόγο και η πλειοψηφία του Δ.Σ. αν και μεταξύ της έχει διαφορετικές απόψεις για κάθε θέμα στο τέλος βρίσκεται η τομή εκείνη για να προχωρήσει παρακάτω. Τη μόνη εξαίρεση αποτελεί το εκλεγμένο μέλος της “Ταξικής Ενότητας” που συμμετέχει στο Δ.Σ. Οτιδήποτε έξω από την κομματική γραμμή του ΚΚΕ που ακολουθεί τσουβαλιάζεται, κατακρίνεται και χαρακτηρίζεται ποικιλοτρόπως.

 Το συγκεκριμένο μέλος  κατόπιν εντολής του ΚΚΕ επέλεξε να βγάζει μόνο με τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης  “Ταξική Ενότητα” ξεχωριστές ανακοινώσεις (δικαίωμα τους φυσικά) χωρίς να έχει όμως την παραμικρή συμμετοχή στα κείμενα των ανακοινώσεων του Σωματείου. Σημειωτέον πάντα ενημερώνεται για τις ανακοινώσεις που βγαίνουν από το Σωματείο καθώς και πάντα ζητείται η άποψη του. Παρόλα αυτά η σιωπή του στη συνδιαμόρφωση των κειμένων αυτών είναι εκκωφαντική.

Μια προσφιλής τακτική της “Ταξικής Ενότητας” είναι και η καταφυγή σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μελών του Δ.Σ. αλλά και μελών του Σωματείου γενικότερα. Για όλους όσους ίσως δε γνωρίζουν όποιος δε συντάσσεται με τις απόψεις και τις θέσεις του ΚΚΕ είναι τουλάχιστον εργοδοτικός

Βέβαια κατά καιρούς έχουμε ακούσει και άλλους χαρακτηρισμούς όπως ότι είμαστε φασίστες και ξεφτιλισμένοι. Ο τελευταίος χαρακτηρισμός έγινε από μέλος του ΣΕΤΗΠ και της “Tαξικής Ενότητας” - προς μέλος του Δ.Σ. Δεν έχουμε να απολογηθούμε και να αποδείξουμε τίποτα στα μέλη του ΚΚΕ. Άλλωστε τέτοιου είδους γελοιότητες και αθλιότητες μας αφήνουν ασυγκίνητους.

Σχετικά με τον συνδικαλισμό που κάνει η παράταξη του ΚΚΕ, έχουν εισαγάγει ένα νέο είδος,  ιδιότυπου, ανθενωτικού  συνδικαλισμού. 

Συνεχής λάσπη, κουτσομπολιό, προμελετημένες εντάσεις, άσκοπες και κενού περιεχομένου παρεμβάσεις, στοχοποιήσεις συναδέλφων που τους χαλάνε την σούπα, διαίρεση, παράκαμψη αποφάσεων εργαζομένων, όλα αυτά για το φαίνεσθαι, για την ψηφοθηρία, για τον εντυπωσιασμό, λες και υπάρχει κάποια κάμερα που τους καταγράφει.

Έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο, λειτουργώντας μικροπολιτικά, που βγάζουν ανακοινώσεις εναντίων εργαζομένων, συναδέλφων μας, ατόμων που χωρίς την παρουσία τους, τις παρεμβάσεις τους, την διαρκή κουβέντα τους και την αποφασιστικότητα τους, δεν θα υπήρχε καν Σωματείο Εργαζομένων CYTA.

Βλέπετε, η προσωπική φιλοδοξία για ανέλιξη στους κόλπους του κόμματος είναι πιο σημαντική από την ουσία των πραγμάτων που είναι ο αγώνας για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας

Θεωρούμε τουλάχιστον αισχρή και ανέντιμη την τακτική σας ενόψει εκλογών του σωματείου μας, να καταφεύγετε σε τέτοιες πρακτικές.

Κουράσατε και μας αηδιάσατε


Εκ μέρους του ΔΣ του σωματείου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου