Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Σταματάμε να εργαζόμαστε για 3 ώρες την Πέμπτη 11/10 στις 09:00 Διεκδικούμε την εργασία και τα δικαιώματά μας


Την Πέμπτη 11/10 στις 09:00 στο σώμα επιθεώρησης εργασίας (ΣΕΠΕ) Ν. Ιωνίας θα διεξαχθεί η επίλυση εργατικής διαφοράς μεταξύ των 3 απολυμένων συναδέλφων μας από το τεχνικό τμήμα της Μεταμόρφωσης και των εταιρειών Cyta Hellas και Vodafone - Πάναφον ΑΕΤΕ.

Να θυμίσουμε ότι καταγγελία πέρα από τους 3 απολυμένους έχει καταθέσει τόσο το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων της Cyta Hellas όσο και το ΣΕΤΗΠ απαιτώντας την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης αλλά και την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας μας αποτρέποντας την διοίκηση της εταιρείας από ανάλογες ενέργειες εκφοβισμού των υπολοίπων συναδέλφων στο μέλλον.

Η καινούργια διοίκηση της Vodafone εφαρμόζει συστηματικά απολύσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε διάφορα τμήματα με σκοπό την εντατικοποίηση της εργασίας, περνώντας μας το μήνυμα του να κοιτάμε καθένας την δουλειά μας, να την κάνουμε όσο καλύτερα και γρηγορότερα μπορούμε διαφορετικά θα βρεθούμε κι εμείς εκτός εταιρείας.

Δεν διστάζει να φέρνει νέες συμβάσεις 8μιση και 9 ωρών και να τις παρουσιάζει ως κίνηση ευελιξίας για τους εργαζόμενους, αποκρύπτοντας την σύσταση από το υπουργείο εργασίας ότι είναι παράνομες και δεν ισχύουν ακόμη και για αυτούς που τις έχουν υπογράψει. Μία εταιρεία η οποία με παράνομο τρόπο μεθοδεύει την επέκταση του ωραρίου εργασίας μας, καλεί εμάς τους ίδιους να παραμένουμε εργατικοί και υπομονετικοί χωρίς να αντιστεκόμαστε σε κάθε αλλαγή που φέρνει στην καθημερινότητά μας γιατί το κάνει για το «καλό» μας.

Όσο είμαστε ακόμη στις θέσεις εργασίας μας και εφόσον θέλουμε να τις διατηρήσουμε, εάν δεν θέλουμε ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ εξοικονομώντας ψίχουλα από τα δισεκατομμύρια που κερδίζουν μέσα από την προσωπική μας δουλειά οι μεγάλες επιχειρήσεις, έχουμε ένας χρέος, να πούμε ότι τουλάχιστον προσπαθήσαμε να αντισταθούμε.

Σε περίπτωση που απέναντι στις επιθέσεις που δεχόμαστε στα εργασιακά μας δικαιώματα δείξουμε ότι δεν στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, αλλά μοιρολατρικά αποδεχόμαστε τις αποφάσεις των διοικήσεων, να είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα αυτές οι επιθέσεις θα διευρυνθούν και στον υπόλοιπο κλάδο και στις επόμενες δουλειές που ενδεχομένως να ευελπιστεί ο καθένας μας.

Αντιθέτως αν μαζικά σταματήσουμε να εργαζόμαστε, δίνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι κάθε φορά που χτυπάνε έναν από εμάς είναι σα να χτυπάνε όλους μας.

Το δείξαμε πολύ πετυχημένα στις προηγούμενες 24ωρες απεργίες όπου δεν δούλεψε κανείς στα δύο μεγαλύτερα κτίρια της Αττικής αλλά και στα περισσότερα καταστήματα και πόλεις πανελλαδικά. Ας συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε ότι χωρίς εμάς σταματάει να παράγει κέρδη η εταιρεία και ότι δεν έχουμε διάθεση να ανεχτούμε άλλες επιθέσεις.

Αύριο 09:00 - 12:00 απέχουμε από την εργασία μας

Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου