Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Γενική Συνέλευση Δευτέρα 01/10 στο αμφιθέατρο της Λ.Αλεξάνδρας στις 17:30


Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου έγινε η προκαθορισμένη συνάντηση με την εργοδοσία της Vodafone. Κύρια θέματα ήταν οι απολύσεις, το 9ωρο και το μέλλον των εργαζομένων.

Στο θέμα των απολύσεων οι εκπρόσωποι της Vodafone ισχυρίστηκαν πως οι απολύσεις ήταν καιρό αποφασισμένες (σας θυμίζει κάτι;) και δεν έχουν να κάνουν με την συγχώνευση-εξαγορά. Αυτό βέβαια που δεν μας απάντησαν είναι γιατί έγιναν στο τμήμα με την μεγαλύτερη μείωση προσωπικού από οποιοδήποτε άλλο μέσα στην εταιρεία. Επίσης δεν μας απάντησαν όταν τους ζητήσαμε να δεσμευτούν πως δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις. Απλά μας είπαν πως «στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν εισηγήσεις για άλλες» αλλά και πως όποιος έχει χαμηλή απόδοση και δεν συμμορφωθεί  με τις «διορθωτικές κινήσεις» θα ακολουθεί «άλλους δρόμους».

Το θέμα του 9ωρου δεν δέχτηκαν καν να το συζητήσουν διαχωρίζοντάς μας από τους υπάλληλους της Vodafone και υποστηρίζοντας πως μόνο για εκείνους θα ισχύσει αυτή η αλλαγή. Όταν επιμείναμε λέγοντας πως συνάδελφοι στην Cyta Hellas που υπογράφουν σύμβαση Vodafone καλούνται να υπογράψουν 9ωρο μας απάντησαν πως όσοι δεν συμφωνούν απλά θα επιστρέφουν στην θέση τους στην Cyta!!!!

Για το μέλλον των συναδέλφων αυτά που ακούσαμε ήταν το ίδιο δυσοίωνα. Για όσων τις θέσεις δεν υπάρχει αντιστοίχηση στην Vodafone η διοίκηση έχει «αρχίσει συζητήσεις με συνεργάτες» ώστε να απορροφηθούν εκεί. Με λίγα λόγια καθαρίστριες, γραμματείς, υπάλληλοι καταστημάτων και πολλοί ακόμα συνάδελφοι θα κληθούν να συνεχίσουν να εργάζονται σε εργολάβους και franchisees χωρίς καμία αναγνώριση προϋπηρεσίας, μισθού, ωραρίου και καμία διασφάλιση εργασιακών συνθηκών.

Στα υπόλοιπα θέματα μάθαμε πως στο κτίριο της Μεταμόρφωσης θα γίνει ανακαίνιση και οι συνάδελφοι θα μεταφερθούν στο κτίριο της Λ. Αλεξάνδρας χωρίς να ξέρουν πότε ακριβώς. Όπως δεν γνωρίζουν ακριβώς πότε θα μπει μεταφορικό για το κτίριο της Μεταμόρφωσης (Οκτώβριο ή Νοέμβριο) και αν θα είναι για όλες ή κάποιες βάρδιες. Για την Πυλαία μάθαμε πως δεν υπάρχει ανάγκη (!!!). Επιπλέον όταν ενημερώσαμε για τις πολλές μέρες άδειας που έχουν συνάδελφοι και πως δεν βγαίνουν οι βάρδιες σε κάποια τμήματα/καταστήματα θα πρέπει «να βρεθεί τρόπος» να τις πάρουν χωρίς βέβαια να μας λένε ποιος είναι αυτός ο τρόπος. Τέλος, μάθαμε πως η μείωση του wrap time στα τηλεφωνικά κέντρα και η επιβολή εξερχόμενων κλήσεων σε τμήματα που δεν έπαιρναν μέχρι σήμερα δεν είναι εντατικοποίηση της εργασίας αλλά «σωστότερη διαχείριση του χρόνου μας» γιατί ήμασταν πολύ χαλαροί!

Για να τα συνοψίσουμε λοιπόν συνάδελφοι και να δούμε τι μας είπε η εργοδοσία της Vodafone

·         Δεν θα γίνει ανάκληση των απολύσεων και θα υπάρξουν νέες σε όσους δεν ενστερνιστούν τα «ήθη» της Vodafone
·         Υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός των εργαζομένων σε Vodafone και μη.
·         Καταστρατηγείται το 8ωρο και όσοι δεν υπογράφουν 9ωρο «τιμωρούνται»
·         Όσους συναδέλφους δεν τους έχει ανάγκη θα τους πετάνε σε εργολάβους και franchisees.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, τίποτα από αυτά δεν θα πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε «και τι μπορώ να κάνω;» και να αντιδράσουμε. Όλοι μαζί και όχι ο καθένας μόνος τους.

Απαιτούμε:

·         Να ανακληθούν οι απολύσεις και να δεσμευτεί η εργοδοσία πως δεν θα χάσει κανείς συνάδελφος την δουλειά του
·         Κανείς μας να μην υπογράψει σε εργολάβους/franchisees αλλά να περάσουμε όλοι μας στο νέο σχήμα με διασφάλιση των εργασιακών συνθηκών, αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας και εξίσωση των αποδοχών/παροχών μας με αυτά των συναδέλφων στην Vodafone
·         Την άμεση ανάκληση των συμβάσεων που προβλέπουν 9ωρο. Να μην υπογράψει κανείς εργαζόμενος!

Συμμετέχουμε στην ΓΣ του Σωματείου μας την Δευτέρα 01 Οκτωβρίου
στο Αμφιθέατρο του κτιρίου της Λ. Αλεξάνδρας στις 17:30


Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου