Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Καμία απόλυση δεν θα μείνει αναπάντητη


Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas
cytahellasse@gmail.comhttp://cytahellasse.blogspot.gr


Καμία απόλυση δεν θα μείνει αναπάντητη
                                                                                                       
                 17/09/2018

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στις 17 Ιουλίου είχε γίνει η πρώτη συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου και της νέας εργοδοσίας. Σε αυτή είχαμε λάβει την διαβεβαίωση πως για τους επόμενους 2-3 μήνες που θα διαρκούσε η ολοκλήρωση του σχεδιασμού της συγχώνευσης-εξαγοράς δεν θα υπήρχε καμία κίνηση που θα επηρέαζε τους συναδέλφους. Επιπλέον είχαμε μάθει πως «πρόθεση» της διοίκησης της Vodafone ήταν να κρατήσει όλους τους εργαζόμενους της Cyta Hellas.

Πριν καν περάσουν δύο μήνες όμως οι «δεσμεύσεις» αυτές διαψεύσθηκαν πανηγυρικά δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο της νέας εργοδοσίας. Από τα τέλη Αυγούστου αρχίσαμε να μαθαίνουμε για μετακινήσεις εργαζομένων σε project της Vodafone χωρίς να απαλλάσσονται από τα καθήκοντά τους στην Cyta Hellas, μάθαμε φήμες για μετακινήσεις ολόκληρων τμημάτων σε άλλα κτίρια, μάθαμε για εκβιαστικά διλλήματα-μονόδρομους «ή πας σε τηλεφωνικό κέντρο/κατάστημα ή φεύγεις». Το αποκορύφωμα όμως ήρθε την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη με την απόλυση τριών συναδέλφων στο Τεχνικό Τηλεφωνικό Κέντρο. Τρεις συνάδελφοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσία ο καθένας στην εταιρεία απολύθηκαν με πρόφαση την αποδοτικότητά τους. Οι απολύσεις αυτές αφήνουν με ακόμα λιγότερους συναδέλφους την τεχνική τηλεφωνική εξυπηρέτηση μιας και το συγκεκριμένο τμήμα είχε και στο παρελθόν απολύσεις αλλά και παραιτήσεις λόγω των πολύ χαμηλών αποδοχών και των συνθηκών εργασίας που ποτέ δεν αναπληρώθηκαν. Πλέον έχουν απομείνει μόνο 37 εργαζόμενοι σε ένα τμήμα που εργάζεται 24/7 και στο παρελθόν είχε 87 εργαζόμενους!

Από την πρώτη στιγμή το Σωματείο βρέθηκε δίπλα στους απολυμένους συναδέλφους αλλά και στους υπόλοιπους συναδέλφους του τμήματος, οι οποίοι κατέβασαν τα ακουστικά και έλαβαν μέρος σε μια συζήτηση που είχε να κάνει με το πώς θα απαντήσουμε στις απαράδεκτες αυτές τακτικές που όπως περιμέναμε είναι κτήμα και της νέας εργοδοσίας. Οι πρώτες αποφάσεις που πάρθηκαν είναι η καταγγελία των απολύσεων στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και η ενημέρωση όλων των εργαζομένων της εταιρείας για να υπάρξει κοινή στάση από όλους σε τέτοιους είδους κινήσεις.

Έχουμε ήδη ορίσει νέα συνάντηση με την εργοδοσία για την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στην οποία θα ζητήσουμε εξηγήσεις για όλα τα παραπάνω και θα καταστήσουμε σαφές πως καμία απόλυση/βλαπτική μεταβολή δεν θα μείνει αναπάντητη.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους πως η μόνη επιλογή που έχουμε είναι η συσπείρωση και η αλληλεγγύη. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του γιατί μπορεί οι επόμενοι απολυμένοι να είμαστε εμείς.

Δεν υπογράφουμε κανένα χαρτί χωρίς να ειδοποιήσουμε το Σωματείο.
Αν αντιληφθούμε πως πλήττονται συνάδελφοί μας ενημερώνουμε το Σωματείο, σταματάμε την δουλειά μας και καλούμε τους συναδέλφους σε συζήτηση-κουβέντα.



Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου