Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η «οικογένεια» της Cyta μας αποχαιρετά, της Vodafone μας «υποδέχεται» και το ΚΚΕ το χαβά του


Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 η ΕΕΤΤ συνεδρίασε και αποφάσισε να δώσει την έγκρισή της για την εξαγορά της Cyta Hellas από την Vodafone.. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης τα αστικά ΜΜΕ αρχίσανε να μιλάνε για ανακούφιση και μια νέα εποχή στις τηλεπικοινωνίες. Για το μέλλον τον εργαζομένων όμως δεν μίλησε κανείς, εκτός από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cyta Hellas ο οποίος μας έστειλε ενημερωτικό email λέγοντάς μας μόνο για τη μετάβαση στην οικογένεια της Vodafone (όλες οι μεγάλες εταιρείες είναι οικογένειες για όσους δεν το γνωρίζουν) και μας έδωσε το «χτύπημα στην πλάτη» στέλνοντάς μας στο… καλό.

Παρόμοια, καλωσορίσματα αυτή τη φορά, θα ακούσουμε και από τους νέους «συγγενείς» μας στην Vodafone χωρίς όλα αυτά να σημαίνουν τίποτα περισσότερο απ’ ότι σήμαιναν μέχρι σήμερα τόσο για εμάς όσο και για τους συναδέλφους μας εκεί. Οι 700 εργαζόμενοι που εδώ και μήνες  αγωνιούμε για το  τι θα γίνει την επόμενη μέρα της πώλησης παραμένουμε σε ολοένα αυξανόμενη αβεβαιότητα. Για το λόγο αυτό, αφού κανείς τους δε νοιάζεται για εμάς και δεν πρόκειται να μας συνδράμει, θα πρέπει να σταθούμε οι ίδιοι, ο ένας δίπλα στον άλλο, υπερασπίζοντας τα εργασιακά συμφέροντα και δικαιώματά μας..

Από την πλευρά μας αποστείλαμε χθες νέα επιστολή (σε συνέχεια της πρώτης που εστάλη στις 11 Μαΐου) στην εργοδοσία της Vodafone με την οποία απαιτούμε συνάντηση για να ενημερωθούν επιτέλους οι εργαζόμενοι για τη διαδικασία μετάβασης του προσωπικού της Cyta Hellas, υποχρέωση που έχει και βάσει νόμου. Σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουμε όμως εκεί.

Οι μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες του σωματείου μας και οι αποφάσεις που λαμβάνονται και υλοποιούνται από  τους συναδέλφους μας είναι το ισχυρότερο όπλο που έχουμε απέναντι στην εκάστοτε εργοδοσία. Σε αυτές βασίζεται η δύναμη μας για να αλλάξουμε προς το συμφέρον των εργαζομένων τα σχέδια που εξυπηρετούν τους εργοδότες μας. Από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας εύρεσης αγοραστή έχουμε προβεί σε κινήσεις οι οποίες ήταν καίριες για την ενημέρωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για το τι πρόκειται να συμβεί. Η δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα αλλά και οι επιτυχημένες κινητοποιήσεις έβαλαν ξαφνικά στο χάρτη και του εργαζόμενους (καθώς μέχρι τότε μόνο για χιλιόμετρα οπτικής ίνας και χιλιάδες πελατών ακούγαμε) και έδωσαν μήνυμα πως δεν θα δεχθούμε την μοίρα που μας επιφυλάσσουν αμαχητί.

Αυτούς τους πετυχημένους αγώνες καλούμαστε να δώσουμε και με την νέα κατάσταση. Και θα το κάνουμε με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα που δείξαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Μακριά από μικροπολιτικές τακτικές συκοφάντησης και διάσπασης των εργαζομένων όπως αυτές που επιδίδεται η παράταξη της Ταξικής Ενότητας, του ΣΕΤΗΠ, του σωματείου 360 και του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι κάθε ευκαιρία ανάπτυξης μελών για το κόμμα τους, ιδρύουν νέα επιχειρησιακά σωματεία αλλάζοντας καταστατικό (ενωτικά πάντα), αποφασίζουν το βράδυ και ενημερώνουν το πρωί για την επόμενη μέρα κινητοποιήσεων (ώστε να μπορούν να κατηγορήσουν μετά όσους δεν συμπορεύονται μαζί τους) και που όχι μόνο δεν στηρίζουν αλλά ρίχνουν λάσπη προς τα πανελλήνια σωματεία εργαζομένων της Vodafone και της Cyta Hellas που τυχαίνει να μην τα ελέγχουν.

Συνάδελφοι , όπως κάναμε μέχρι σήμερα και ακόμα περισσότερο, θα πρέπει να ενημερώνουμε το σωματείο μας για οτιδήποτε περίεργο πέφτει στην αντίληψή μας. Μεταφορές εργαζομένων σε άλλες θέσεις-κτίρια, κουβέντες για αλλαγές συμβάσεων και «οικιοθελείς» παραιτήσεις. Έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά ώστε να προλάβουμε τα σχέδιά τους.

Δεν πρέπει να σταθεί κανείς μόνος του απέναντι στη νέα διοίκηση αποδυναμώνοντας τη διαπραγματευτική του ισχύ και των συναδέλφων του. Συσπειρωμένοι  και βάζοντας μπροστά τα κοινά μας συμφέροντα σαν εργαζόμενοι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο εργασιακό και κοινωνικό μέλλον.

Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου