Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ψήφισμα συμπαράστασης στην συνδικαλιστική δίωξη του Αποστόλη Κασιμέρη


Καταδικάζουμε την απόφαση της Διοίκησης της ΟΣΥ  (Οδικές Συγκοινωνίες) να μετακινήσει τον συνδικαλιστή Α. Κασιμέρη από τα λεωφορεία, όπου εργάζεται εδώ και 24 χρόνια, στα τρόλεϊ, στο πιο απομακρυσμένο αμαξοστάσιο της Αττικής, στον Κόκκινο Μύλο και σε θέση που δεν σχετίζεται με την ειδικότητά του.

Η απόφαση αυτή είναι εκδικητική και αποτελεί ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη. Έχει ως στόχο την απομόνωση του Α. Κασιμέρη από τους εργαζόμενους του κλάδου του, από το σωματείο στο οποίο δραστηριοποιείται και στο οποίο ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ επί 12 χρόνια.

Η συνδικαλιστική δράση του Α. Κασιμέρη έχει ενοχλήσει την Διοίκηση της ΟΣΥ και την κυβέρνηση επειδή βρίσκεται μπροστά στον αγώνα για να μην κλείσει το αμαξοστάσιο του Ελληνικού. Έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στον αγώνα των καθαριστριών της ΟΣΥ και της αποκάλυψης της μαφίας των εργολάβων που συντηρούνται στην ΟΣΥ και στο Δημόσιο συνολικά. Έχει καταγγείλει στην επιθεώρηση εργασίας τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που διαπράττει η ΟΣΥ με αποτέλεσμα να επιβληθούν στην εταιρεία πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ και να εκδοθούν μια σειρά καταδικαστικές αποφάσεις.

Επίσης έχει καταγγείλει δημόσια τις εκρήξεις κινητήρων λεωφορείων που η Διοίκηση προσπαθούσε να αποκρύψει καθώς και τις επικίνδυνες βλάβες στα χειρόφρενα των λεωφορείων (κάποιες από τις οποίες οδήγησαν σε σοβαρά ατυχήματα) τα οποία η Διοίκηση φόρτωσε σε μεμονωμένους εργαζόμενους. Έχει καταγγείλει δημόσια την προμήθεια ελαστικών για τα λεωφορεία της ΟΣΥ με πλαστά πιστοποιητικά καθώς και τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς στους οποίους υπήρχε ένας και μοναδικός μειοδότης. Τέλος στάθηκε ενεργά αλληλέγγυος στους αγώνες εργαζομένων σε άλλους χώρους και κλάδους, από το μετρό, έως την Vodafone, τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, στην ΕΡΤ και στην Cyta Hellas.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα

Καταδικάζουμε την συνδικαλιστική δίωξη του Α. Κασιμέρη και απαιτούμε την άμεση επαναφορά του στο χώρο των λεωφορείων της ΟΣΥ και σε θέση που αντιστοιχεί στην ειδικότητά του.

Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου