Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Απεργούμε για εμάς, όχι για τους εργατοπατέρες


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 30 Μαΐου η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε συνεργασία με την Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) και διάφορες επαγγελματικές ενώσεις και συλλόγους στα πλαίσια της «κοινωνικής συμμαχίας» που έχουν συνάψει, έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Τα αιτήματα που θέτουν στο πλαίσιο της απεργίας περιέχουν αοριστολογία και γενικότητες γιατί όταν γίνονται πιο συγκεκριμένα αποκαλύπτουν την υποκρισία των συνδικαλιστικών ηγεσιών οι οποίες αντί να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζομένων υποτάσσονται στα συμφέροντα των μεγάλων εργοδοτών. Μας καλούν λοιπόν να βάλουμε πλάτη όλοι μαζί για μια “υγιή ανάπτυξη”, “για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας”, θέτοντας “την πατρίδα μας στην πρώτη γραμμή για την παλινόρθωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας”. Μας καλούν να απεργήσουμε οι ίδιοι που θεωρούν την απεργία παρωχημένη.

Όλα αυτά δυστυχώς δεν μας εκπλήσσουν. Άλλωστε είδαμε τι έκαναν οι αρχισυνδικαλιστές για το σώσιμο των τραπεζών με λεφτά της κοινωνίας, για τις απανωτές μειώσεις μισθών και συντάξεων, για την αντισυνταγματική φορολόγηση των ακινήτων και τους πλειστηριασμούς. Σειρά σήμερα έχει η επίκληση σε πατριωτικά συναισθήματα, που μοιάζει να είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος να κάνουμε θυσίες, όσοι ακόμη αντέχουμε, προκειμένου να κερδίζουν ακόμη περισσότερα χρήματα αυτοί που ευθύνονται για την δημιουργία της οικονομικής κρίσης λόγω της ασύδοτης κερδοσκοπίας τους.

Καμία κουβέντα για την εκτίναξη της ανεργίας, τα ελαστικά ωράρια χωρίς επιπλέον αμοιβή, τους επινοικιαζόμενους εργαζόμενους και τις συγχωνεύσεις εταιρειών που εντείνουν ακόμη περισσότερο όλα τα παραπάνω και μας μεταμορφώνουν σε σύγχρονους μισθωτούς σκλάβους. Εταιρείες όπως η Vodafone η οποία αυξάνει συνεχώς τα κέρδη της, εξαγοράζει συνεχώς νέες εταιρείες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, φέρεται με τον χείριστο τρόπο στους υπαλλήλους της. Μετατρέποντας με κάθε ευκαιρία τις συμβάσεις των εργαζομένων από Vodafone σε άλλες εταιρείες είτε του ομίλου είτε εξωτερικών συνεργατών στερώντας τους μισθούς και δικαιώματα που υπήρχαν κατοχυρωμένα στην συλλογική σύμβαση που κατάφεραν να συνάψουν με το σωματείο τους. Αυτό φαίνεται ότι είναι και το μυστικό για την “υγιή επιχειρηματικότητα” η οποία εξασφαλίζεται ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους της.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες σαν εργαζόμενοι οφείλουμε να κατεβαίνουμε στο δρόμο, όχι για να μας δείχνουν οι τηλεοράσεις και να κάνουμε «αγωνιστικές» δηλώσεις στα ΜΜΕ, αλλά γιατί έχουμε να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν και μας τα στερούν. Να έχουμε όλοι δουλειά που να αμείβεται βάσει των αναγκών μας, να έχουμε αξιοπρεπείς  συνθήκες εργασίας, να μην φοβόμαστε πως ανά πάσα στιγμή θα χάσουμε την δουλειά μας.  Να σταματήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί κατοικίας. Να απεμπλακούμε άμεσα από εποπτείες, τρόικες, θεσμούς και να μπορούμε να ορίζουμε οι ίδιοι το μέλλον μας. Να σταματήσουν άμεσα οι πόλεμοι που δημιουργούν εκατομμύρια ξεριζωμένους άστεγους και χωρίς μέλλον ανθρώπους.

Πιο ειδικά και μέσα στην εταιρεία που εργαζόμαστε διεκδικούμε:

Ø  Καμία απόλυση - καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας συνθήκες
Ø  Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην σημερινή διοίκηση αλλά και στην επόμενη
Ø  Αναπλήρωση όλων των θέσεων εργασίας και επαρκή στελέχωση των βαρδιών στα τμήματα που υπολειτουργούν με νέες συμβάσεις αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης
Ø  Καμία δίωξη/παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης


Σας καλούμε την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 11:00 στο Πολυτεχνείο (συμβολή Πατησίων με Στουρνάρη) να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία απαιτώντας όσα μας ανήκουν!
 
Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου