Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Δεν θέλουμε άλλη αδιαφορία. Θέλουμε τις δουλειές μας!


Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas
cytahellasse@gmail.comhttp://cytahellasse.blogspot.gr

11/05/2018

ΠΡΟΣ
Διοίκηση VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Διοίκηση Cyta Hellas Τηλεπικοινωνιακή Α.Ε.


Όπως γνωρίζετε η εταιρεία της Cyta Hellas απασχολεί αυτή τη στιγμή περίπου 700 εργαζόμενους, είτε μέσω απευθείας συμβάσεων  Cyta Hellas είτε μέσω συνεργαζόμενων εταιρειών επινοικιαζόμενης εργασίας. Ο αριθμός αυτός άγγιζε πριν από δυο χρόνια τους 900 αλλά αρχικά μέσω απολύσεων  και στην συνέχεια με την καλλιέργεια ενός κλίματος έντονης ανασφάλειας για το μέλλον της εταιρείας οδήγησε 200 συναδέλφους μας στην έξοδο.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν γίνει  επανειλημμένες προσπάθειες από τους εργαζόμενους για διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, των δικαιωμάτων τους και των αποδοχών τους.  Συγκεκριμένα  έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά κινητοποιήσεων:  επανειλημμένες εκκλήσεις/παραστάσεις διαμαρτυρίας στην εργοδοσία της Cyta Hellas για συνάντηση με σκοπό την ενημέρωσή για το εργασιακό μας μέλλον, εξώδικα, επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, και σε δύο 24ωρες πανελλαδικές απεργίες προκειμένου να αναγκάσουμε τους διοικούντες να δεσμευτούν ότι δεν θα μας ξεπουλήσουν σαν φτηνό εμπόρευμα μπροστά στις ανάγκες του ανταγωνισμού και της συρρίκνωσης της αγοράς. Παρ’ όλα αυτά η παρούσα διοίκηση της Cyta Hellas δηλώνει αναρμόδια και υποδεικνύει τον καινούργιο ιδιοκτήτη, την διοίκηση της Vodafone, ως αρμόδιο της νέας εφαρμοζόμενης πολιτικής που θα ασκηθεί στην εταιρεία και μας παραπέμπει στις επίσημες ανακοινώσεις των δυο εργοδοσιών (Cyta Κύπρου και Vodafone Hellas).

Όπως όμως ήταν αναμενόμενο η ευκαιρία “για τους εργαζομένους των δύο εταιρειών να ενισχύσουν την τεχνογνωσία τους, να αναδείξουν το ταλέντο και την εμπειρία τους, αλλά και να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους “, για την οποία γίνεται λόγος σε μια από αυτές τις ανακοινώσεις, μέχρι στιγμής αποδεικνύεται πως μόνο ευκαιρία των εργαζομένων δεν είναι. Αυτό γίνεται απολύτως σαφές από την προσπάθεια που κάνετε να εξωθήσετε συναδέλφους μας στην Vodafone σε παραίτηση και επαναπρόσληψη σε εταιρείες επινοικιαζόμενης εργασίας, όπως άλλωστε είχατε κάνει και παλαιότερα με τους συναδέλφους της HOL.

Όλα τα παραπάνω μας προϊδεάζουν για τους σκοπούς που έχετε για τους εργαζόμενους και  διαλύουν κάθε ψευδαίσθηση για το πόσο νοιάζεστε για το μέλλον τους. Σας καλούμε λοιπόν να πράξετε τουλάχιστον τα στοιχειώδη και να παρευρεθείτε σε συνάντηση μαζί με τα σωματεία εργαζομένων των δύο εταιρειών Cyta Hellas και Vodafone με σκοπό να συζητήσουμε το εργασιακό μέλλον των 700 συναδέλφων της Cyta Hellas αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στον όμιλο οι οποίοι ανησυχούν καθώς το κοντινό παρελθόν αλλά και το παρόν στην εταιρεία Vodafone μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους και απαισιόδοξους.



Απαιτούμε

Ø  Καμία απόλυση - καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας συνθήκες

Ø  Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω

Ø  Αναπλήρωση όλων των θέσεων εργασίας και επαρκή στελέχωση των βαρδιών στα τμήματα που υπολειτουργούν με νέες συμβάσεις αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης

Ø  Καμία δίωξη/παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης


Το Διοικητικό Συμβούλιο
Σωματείου Εργαζομένων στην Cyta Hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου