Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Γιορτάζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά την Τρίτη στις 11:00 στο Μουσείο

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την 1η Μάη τιμάμε τους εργάτες που δώσανε τη ζωή τους στο Σικάγο το 1886 διεκδικώντας να εργάζονται 8ωρο και όχι όσο θέλουνε οι εργοδότες τους προκειμένου να αποκομίζουν μεγαλύτερα κέρδη. Γιορτάζουμε τους νικηφόρους αγώνες των εργατών ανά τον κόσμο χάρη στους οποίους απολαμβάνουμε μια σειρά επιδομάτων και παροχών σήμερα.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στοιχειώδη πράγματα όπως βασικός μισθός, ετήσια άδεια, ωράριο, ασφάλιση, αργίες  και εργασιακά δικαιώματα δεν υπήρχαν πάντα, ούτε είναι αποτέλεσμα κάποιας οικειοθελούς παραχώρησης των μεγάλων επιχειρηματιών και των πολιτικών εκπροσώπων τους.  Όλα τα παραπάνω έχουνε κερδηθεί από την εργατική τάξη μέσα από απεργίες και συντονισμένους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα, εκατόν τριάντα και πλέον χρόνια μετά, εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε συλλογικά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις αστικές κυβερνήσεις ενάντια στις κατακτήσεις μας αυτές. Σε κάθε οικονομική κρίση που δημιουργούν οι αντιφάσεις του ίδιου του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, καθώς η παραγωγή αγαθών γίνεται κοινωνικά ενώ η κατανομή τους ατομικά με γνώμονα το μέγιστο δυνατό κέρδος και όχι τις ανάγκες του συνόλου, δεχόμαστε νέες επιθέσεις διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις οικονομικές ανισότητες στην κοινωνία.

Βρισκόμαστε στη δεινή θέση να παρακαλάμε για να έχουμε δουλειά κάτω από οποιουσδήποτε όρους και εργασιακές συνθήκες. Ο ασύδοτος ανταγωνισμός που επικρατεί στις οικονομικές σχέσεις έχει ως αποτέλεσμα ο ισχυρός να αφομοιώνει τον αδύναμο οικονομικό κολοσσό και να εκμεταλλεύεται ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους αντλώντας μεγαλύτερα οφέλη. Η συνέχιση των ανταγωνισμών αυτών σε επίπεδο κρατών παίρνει τις διαστάσεις τοπικών και περιφερειακών πολέμων, δημιουργώντας φτώχεια, εξαθλίωση και προσφυγιά. Από την οποία όσοι καταφέρνουν να ξεφύγουν γίνονται δέκτες ρατσιστικής και προσβλητικής αντιμετώπισης καθώς είναι ανεπιθύμητοι παντού.

Κάτι δεν πάει καλά στον κόσμο αυτό και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να τον βελτιώσουν όσοι αυτοαποκαλούνται σωτήρες και ευεργέτες μας σε όλο το φάσμα της κοινωνίας. Η καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας αρχικά και η πρόοδος της ανθρωπότητας είτε θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας, των λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων είτε θα συνεχίσουμε να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας με μοναδικούς κερδισμένους τους οικονομικά και κοινωνικά ισχυρούς σε κάθε χώρα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Τρίτη 1 Μαΐου στο Μουσείο στις 11:00 να συμμετέχουν στην πορεία μαζί με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου. Να ενώσουμε τις διαθέσεις μας για να διατηρήσουμε τις δουλειές μας μαζί με τους συναδέλφους μας από τη Vodafone. Να κάνουμε πιο ισχυρό και να σχεδιάσουμε τον αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς πολέμους, χωρίς φτώχεια, χωρίς εκμετάλλευση και ρατσισμό.


Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου