Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Cyta Hellas

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 20/02 πραγματοποιήθηκε δίωρη στάση εργασίας κατόπιν απόφασης της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας. Κατά τη διάρκεια της στάσης στο κτίριο της Λ. Αλεξάνδρας πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με αντιπροσωπεία της διοίκησης της εταιρείας.

Για άλλη μια φορά δεν δόθηκε καμία απάντηση σε ότι αφορά το μέλλον μας μετά την εξαγορά της εταιρείας από την Vodafone. Μας δόθηκε βέβαια ακόμη μια φορά να καταλάβουμε ότι η διοίκηση δεν πρόκειται να μεριμνήσει για κανένα εργασιακό μας δικαίωμα όταν ειπώθηκε ότι είναι υπερβολικό να μιλάμε για 700 ζωές και για εξασφάλιση θέσεων εργασίας. Κατά τα λεγόμενα των εκπροσώπων της διοίκησης, καμιά δουλειά δεν είναι εξασφαλισμένη, οπότε γιατί να εξασφαλίσουμε τις δικές μας; Όπως επίσης και ότι οι ζωές μας δεν εξαρτώνται από την εργασία μας. Θα μπορούσανε άραγε να ζήσουνε οι ίδιοι με ποσά της τάξης των 250-300 ευρώ το μήνα που αμείβονται συνάδελφοί μας, με συμβάσεις μέσω εργολαβιών, στα τηλεφωνικά κέντρα;

Σε ότι αφορά το θέμα που έχει προκύψει με τη νυχτερινή βάρδια στο τμήμα 1α (ΚΤΤΕ) στην Μεταμόρφωση, όπου πλέον εργάζεται ένας μόνο συνάδελφος από τις 23:00 έως τις 07:00 το πρωί δεσμεύτηκαν ότι θα το εξετάσουν μέχρι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου για ανάκληση της απόφασης τους καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι συνάδελφοι στο τμήμα και η τελευταία Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισαν κινητοποιήσεις. Η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι δεν υπάρχει θέμα ανάκλησης της απόφασης καθώς δεν επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Τις επόμενες ημέρες το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μαζί με τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου τμήματος θα αποφασίσουν για τη μορφή και την χρονική διάρκεια των κινητοποιήσεων, οπότε και θα σταλεί νέα ενημέρωση.

Επίσης έγινε επικοινωνία με τη διοίκηση για τα δύο εργατικά ατυχήματα που είχαν κατά την διάρκεια της εβδομάδας συνάδελφοι μας τεχνικοί πεδίου, με το σοβαρό τραυματισμό κατόπιν πτώσεως από πτυσσόμενη σκάλα του ενός εκ των δύο. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν συμβεί  παρόμοια εργατικά ατυχήματα και ζητάμε από τους υπεύθυνους για την ασφάλεια κατά την διάρκεια της εργασίας μας να λάβουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις πριν θρηνήσουμε θύματα.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε πως εστάλη επιστολή προς την ΕΕΤΤ και την επιτροπή ανταγωνισμού με αίτημα γνωστοποίησης των στοιχείων που τους έχουν κατατεθεί από τις εταιρείες VodafoneCyta Hellas καθώς έχουμε νόμιμο δικαίωμα να γνωρίζουμε τι σχεδιάζεται για το μέλλον μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Τέλος, την Πέμπτη 22/2 ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των συναδέλφων της Vodafone δώσαμε το παρόν στην Γενική τους Συνέλευση όπου θα συζητούσαμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε μαζί να ασκήσουμε ακόμη μεγαλύτερη πίεση προς τις δύο διοικήσεις ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Δυστυχώς, η Γενική Συνέλευση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, για λόγους που άπτονται των γνωστών εμμονών που υπάρχουν σε αρκετά κόμματα και παρατάξεις στον συνδικαλισμό και που μόνο το συμφέρον των εργαζομένων  δεν εξυπηρετούν.  Λόγω των παραπάνω γεγονότων αλλά και λόγω της μη παρουσίας του ΠΑΣΕ Vodafone δεν θα παρευρεθούμε στην σημερινή συνάντηση του ΣΕΤΗΠ.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες στον αγώνα που κάνουμε, αλλά και σε κάθε αγώνα εργαζομένων, η συσπείρωση και η αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας έναντι στις εργοδοσίες. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να απομονώσουμε, με τη συμμετοχής μας στις συλλογικές διαδικασίες, αυτούς που επιμένουν να βάζουν κόμματα και παρατάξεις πάνω από το καλό μας και να πορευτούμε με από κοινού αποφάσεις και κινητοποιήσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που κατανοούν την ανάγκη συλλογικής οργάνωσης και διαφύλαξης των εργασιακών μας δικαιωμάτων να δώσουν το παρόν στις επόμενες Γενικές Συνελεύσεις ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε τα προβλήματα που μας αφορούν. Να έχουμε την δυνατότητα να λάβουμε αποφάσεις που πηγάζουν από εμάς και είναι προς το πραγματικό μας συμφέρον, καθώς πιστεύουμε ότι οι διαφορές λύνονται με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με επιβολές εκμεταλλευόμενοι θέσεις ισχύος.


Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου