Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας στη Nokia στην στάση εργασίας την Τρίτη 27/02 14:30 – 16:30

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Βιώνουμε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, μια εντεινόμενη επίθεση από κυβερνήσεις και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα τόσο στα εργασιακά μας δικαιώματα όσο και στις δημοκρατικές μας ελευθερίες. Με αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου σε σημείο που πλέον ακόμη και εργαζόμενοι αδυνατούν να καλύψουν βασικές βιοτικές ανάγκες όπως η διατροφή, η στέγαση, η υγεία, η εκπαίδευση, η μετακίνηση μέσα στις πόλεις.

Λίγο πολύ οι ίδιες συνθήκες επικρατούν σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου μας ακόμη και σε αυτές που δεν αντιμετωπίζουν κανένα οικονομικοτεχνικό πρόβλημα αλλά αντιθέτως είναι ιδιαίτερα επικερδείς.

Μία τέτοια περίπτωση είναι της ΝΟΚΙΑ (παγκόσμιος ηγέτης στις τηλεπικοινωνίες) στην οποία δεν υπάρχει  κανένα περιθώριο εξέλιξης, ενώ οι μισθοί που δίνονται είναι ήδη χαμηλοί, κάτι που αποδεικνύεται και από τις συνεχείς αποχωρήσεις συναδέλφων. Ειδικά οι πιο καινούργιοι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν μετά το 2010 εργάζονται με μισθούς πενιχρούς για να καλύψουν ακόμα και τις καθημερινές ανάγκες, ενώ οι παλαιότεροι συνάδελφοι βλέπουν πέραν της στασιμότητας και την παντελή αδιαφορία της διοίκησης για οικογενειακή μέριμνα.

Ταυτόχρονα, η εντατικοποίηση διαρκώς αυξάνεται και από τις συνεχείς αποχωρήσεις, οι υπερωρίες και τα Σαββατοκύριακα είναι σχεδόν καθεστώς για κάποια τμήματα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η εταιρία προχωράει και σε απολύσεις είτε λόγω «αξιολόγησης», είτε λόγω restructuringΜε το νέο έτος καταγράφονται ήδη μία απόλυση και 25 περικοπές θέσεων εργασίας, ενώ το πλάνο περικοπών για το 2018 φαίνεται να μην έχει ολοκληρωθεί.

Στον αγώνα αυτό συνάδελφοι είμαστε μαζί σας. Μαζί με τα μεγαλύτερα σωματεία του κλάδου με τα οποία βρισκόμαστε σε μόνιμη επικοινωνία μέσω του «Συντονισμού Σωματείων και Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική», χτίζοντας όλα αυτά τα χρόνια δεσμούς αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για κοινά αιτήματα στις εταιρίες μας και στον κλάδο, αλλά και για να βρούμε νέες δομές για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Με τα σωματεία του συντονισμού (Cyta Hellas, Nokia, Vodafone, Wind, Πλαίσιο, Σ.Μ.Τ.) βρισκόμαστε και σε προσπάθειες ταυτόχρονης κινητοποίησης στον κλάδο το επόμενο διάστημα.

Στηρίζουμε τα αιτήματα σας προς τη διοίκηση της ΝΟΚΙΑ:

·         Καμία απόλυση
·         Συστηματικούς ελέγχους για την Υ&Α στα labs και στις εγκαταστάσεις
·         Υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπως έχει αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση του 2015
·         Εφαρμογή κατώτατων μισθών για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης
·         Προσαυξήσεις στους κατώτατους μισθούς κάθε κατηγορίας κατά 10% λόγω συμβίωσης και κατά 130 ευρώ για κάθε τέκνο
·         Επίδομα φύλαξης τέκνων – 250 ευρώ ανά τέκνο κάθε μήνα
·         Επίδομα για τέκνα με αναπηρία - 100 ευρώ ανά τέκνο κάθε μήνα
·         Επαναφορά των κουπονιών σίτισης του Αυγούστου

Τίποτα δε θα μας χαριστεί - Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα

Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου