Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Απεργούμε για να διατηρήσουμε το δικαίωμα μας να απεργούμε

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση φέρνει τελικά προς ψήφιση το νομοσχέδιο αλλαγής προκήρυξης απεργίας των πρωτοβάθμιων σωματείων. Ευθεία επίθεση λοιπόν στους εργαζομένους και σε όλους αυτούς που σε αυτή την τρομερά δύσκολη συνθήκη, συνεχίζουν να αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.  Δικαιώματα τα οποία κουτσουρεύονται συνέχεια, φόροι οι οποίοι προστίθενται στα λαϊκά στρώματα και εργαζόμενοι οι οποίοι, όσοι, εργάζονται δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Από την συνεχόμενη  υποτίμηση της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τώρα παίρνει σειρά, ένας από τους τελευταίους τρόπους διεκδίκησης των συμφερόντων μας. Η προκήρυξη απεργίας από το πρωτοβάθμιο όργανο. Ακριβώς σε αυτές τις επιχειρήσεις,  της επισφαλούς εργασίας, της εντατικοποίησης, της στελέχωσης δυναμικού με πρακτικάριους, με 6 μηνες και 3 μηνες ανήθικες συμβάσεις, των 4ωρων και 6ωρων, του φόβου και της ταπείνωσης. Βορά λοιπόν στα δόντια των αφεντικών. Ισοπέδωση της αγοράς εργασίας. Πλήρης υποταγή στους κεφαλαιούχους. 

Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε. Όπως και οι προηγούμενοι από εμάς, έτσι και εμείς θα βρούμε τον τρόπο, την θέληση και την πυγμή να αντισταθούμε στα σχέδια τους. Γιατί θεωρούμε ότι τώρα πρέπει να ορίσουμε την νέα έννοια εργαζομένου. Του εργαζομένου της διεκδίκησης, της απαίτησης και αξιοπρέπειας.

Σας καλούμε λοιπόν αύριο 12/01 στις 12:00 στα Προπύλαια μαζί με ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία τα οποία στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, σε αντίθεση με την ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών τα όποια δεν κήρυξαν καν απεργία την ώρα που κυβέρνηση και εργοδότες περικόπτουν εργασιακά δικαιώματα, και δυσχεραίνουν εντέχνως το δικαίωμα υπεράσπισης αυτών.

Προφανώς και εμείς σε κλαδικό επίπεδο, δεν θα ξεφεύγαμε από την «αναδιάρθρωση» της αγοράς εργασίας. Ο κλάδος συρρικνώνεται και εμείς είμαστε τα πρώτα θύματα αυτής της συρρίκνωσης. Δυο χρόνια τώρα συζητάμε εσωτερικά, σε ποιον θα πουληθεί η εταιρία, το κόστος αυτής της πώλησης. Αποφεύγουμε όμως να μιλήσουμε διεξοδικά για το ζήτημα το οποίο, είτε το θέλουμε είτε όχι έχει ήδη ανοίξει. Τις απολύσεις που θα γίνουν απόρροια της παραπάνω συρρίκνωσης, και τον τρόπο αντίστασης από μεριάς μας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, πρέπει πάση θυσία να διεκδικήσουμε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους μας. Από εμάς εξαρτάται αν η ‘’αγορά εργασίας’’ θα σεβαστεί επιτέλους αυτόν που παράγει το κέρδος των επιχειρήσεων. Τον ίδιο τον εργαζόμενο. ΕΜΑΣ.

Κατανοούμε όμως ότι το να καλούμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, με βάση την προηγούμενη απόφαση της  ΓΣ για απεργία στις 18/01 αλλά και τις επιμέρους συζητήσεις μαζί σας αυτή την εβδομάδα, σε δύο απεργιακές κινητοποιήσεις σε έξι μέρες αποδυναμώνουμε την μαζική συμμετοχή που χρειάζονται και οι δύο για την επιτυχία τους.

Αναβάλουμε για αυτό τον λόγο την 24ωρη απεργία της Πέμπτης 18/01 για το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρχει ο χρόνος καλύτερης προετοιμασίας αλλά και δυνατότητας συμμετοχής σε αυτή από όλους  μας. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερωθείτε με ανακοίνωση αλλά και περιοδείες για την νέα ημερομηνία της απεργίας που αποφάσισε η ΓΣ.


Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου