Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όπως πολλοί πιθανότατα θα έχετε μάθει η μπίλια για το που θα ξεπουληθεί η Cyta Hellas έκατσε και έδειξε Vodafone. Αυτό μάθαμε αρχικά από συναδέλφους μας στην Vodafone (που έλαβαν σχετικό mail από τον CEO) και μετά από την μητρική εταιρεία της Cyta.

Η συμφωνία έκλεισε και όλοι τους είναι χαρούμενοι, επενδυτές, ανώτεροι διευθυντές και στελέχη. Μιλάνε για τα εκατομμύρια και τις προοπτικές εξέλιξης της  Vodafone μετά την εξαγορά της Cyta Hellas αλλά δεν αναφέρονται στους 700 και πλέον εργαζομένους της Cyta Hellas που αγωνιούν για το τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας τους και τις συνθήκες αυτών εφόσον εξασφαλιστούν.

Συνάδελφοι, ανεξαρτήτως του τι θα αποφασίσουν οι νυν με τους μέλλοντες εργοδότες, από την πλευρά μας θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εμπλεκόμενους  πως σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε να γίνει η οποιαδήποτε βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας συνθήκες και τις ήδη μειωμένες αποδοχές μας.

Σαν αρχική προειδοποίηση προχωράμε σε κήρυξη της 24ωρης απεργίας που είχε αποφασίσει  η τελευταία Γενική Συνέλευση του σωματείου εργαζομένων της Cyta Hellas για την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου. Έχουμε ζητήσει ήδη από την εργοδοσία συνάντηση για να μας ενημερώσει για τους όρους της προσφοράς της Vodafone σε σχέση με τους εργαζόμενους, το παρόν και το μέλλον αυτών. Επιπλέον θα συζητηθούν διάφορα θέματα που έχουν προκύψει σε σχέση με αλλαγές βαρδιών σε τμήματα, όπως και χώρους εργασίας όπου καθίσταται ανθυγιεινή και αδύνατη η εργασία των συναδέλφων μας.

Θα διεκδικήσουμε με τον μόνο δυνατό τρόπο που μας έχουν αφήσει,  δηλαδή  με κινητοποιήσεις, άνθρωποι οι οποίοι νοιάζονται μόνο για αριθμούς και τα προσωπικά τους συμφέροντα:

Να μην γίνει καμία απόλυση - καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας συνθήκες

Να υπογραφεί άμεσα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Συμβάσεις πλήρους απασχόλησης για όλους τους εργαζομένους

Καμία παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερωθείτε με περιοδείες και ανακοινώσεις για οτιδήποτε νέο προκύψει σε σχέση με την εξαγορά της εταιρείας και της συνέπειες που θα έχει για εμάς. Ζητάμε και από εσάς να μας ενημερώνετε για οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή σας και μπορεί να επηρεάζει τις θέσεις ή τα δικαιώματα των εργαζομένων ώστε να προλάβουμε τυχόν αιφνίδιες εξελίξεις.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΓΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ


Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου