Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των συναδέλφων μας στην Wind



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όπως ίσως γνωρίζετε οι εξελίξεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών είναι ραγδαίες και δυστυχώς δυσοίωνες για τους εργαζομένους σε αυτόν. Πέρα από την εξεύρεση αγοραστή που διακαώς ψάχνει η μητρική για να αποδεσμευτεί από το «βαρίδι» της Cyta Hellas, αδιαφορώντας παντελώς για το μέλλον των 730 συναδέλφων, ήρθε και η σειρά της Forthnet να αναζητήσει επενδυτή-αγοραστή βυθίζοντας και τους εκεί συναδέλφους στην αβεβαιότητα.

Πίσω και από τις δυο περιπτώσεις βρίσκεται η Wind. Έχει ήδη καταθέσει πρόταση για συγχώνευση με την Cyta Hellas ενώ στην Forthnet κατέχει ήδη πακέτο μετοχών που αγγίζει το ένα τρίτο της εταιρείας με δυνατότητα αύξησής του.

Την περασμένη εβδομάδα τρία μέλη του ΔΣ του Σωματείου έλαβαν με την μορφή εξώδικου Warning Letters από την εργοδοσία με το πρόσχημα την παραβίαση της Πολιτικής Φυσικής Πρόσβασης και Ασφάλειας Εγκαταστάσεων και επειδή επέτρεψαν, αφού είχαν πριν ενημερώσει την διοίκηση της εταιρίας, σε τρία μέλη του ΔΣ του δικού μας Σωματείου την συμμετοχή σε Γενική Συνέλευση που θα συζητούνταν και θέματα με τις εξελίξεις στον κλάδο. Υπενθυμίζουμε πως παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και με την εργοδοσία της Cyta Hellas όταν απαγόρευσε την είσοδο σε μέλη του ΔΣ της Nokia στο κτίριο της Μεταμόρφωσης που είχαν έρθει για να στηρίξουν την στάση εργασίας της 01 Φεβρουαρίου 2017.

Λίγες μέρες μετά τον εκφοβισμό των μελών του σωματείου με τα warning letters ήρθε και η απόλυση δυο συναδέλφων από το τμήμα Customer Service. Οι συνάδελφοι στην Wind, προς τιμή τους, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Προχώρησαν σε έκτακτη ΓΣ που αποφάσισε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Επειδή η ίδια εταιρεία που φαίνεται πως έχει βάλει σκοπό να γίνει ο νέος μεγάλος παίχτης στον κλάδο, εξαγοράζοντας τον ανταγωνισμό, την ίδια ώρα προβαίνει σε απολύσεις προσωπικού, αυξάνει το ποσοστό ενοικιαζόμενων συναδέλφων, αρνείται να υπογράψει ΕΣΣΕ και στρέφεται χωρίς προσχήματα ενάντια στο σωματείο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.
Επειδή αυτό είναι το παρόν και το μέλλον που προβλέπεται για όλους τους εργαζομένους του κλάδου και όχι μόνο.
Επειδή μόνο με ενότητα και αλληλεγγύη μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα και συμμετέχουμε στην απεργία του επιχειρησιακού σωματείου της Wind την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου

Ø  Να σταματήσουν οι απολύσεις
Ø  Να υπογραφεί ΕΣΣΕ
Ø  Όχι σε διαχωρισμό παλαιών και νέων συναδέλφων
Ø  Σεβασμός στις συνδικαλιστικές ελευθερίες


Το απερχόμενο ΔΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου