Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Σταματάμε να εργαζόμαστε Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας

24/11/2016

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε στις 22/11 Γενική Συνέλευση του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας μας σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο της Λ. Αλεξάνδρας από κόσμο και από διάθεση διεκδίκησης των εργασιακών δικαιωμάτων του. Υπήρξε επικοινωνία με συναδέλφους και από την επαρχία καθώς υπήρχε επιθυμία να συμμετέχουνε στην συλλογική διαδικασία και να εκφράσουν την γνώμη τους.

Κατά την διαδικασία αυτή μας γνωστοποιήθηκαν πράγματα που δεν γνωρίζαμε μέχρι τότε. Το σημαντικότερο εξ αυτών ήταν η ενέργεια απεργοσπασίας σε ημέρα Γενικής Απεργίας. Όταν συνάδελφοι προσπάθησαν να κατεβάσουν τα ρολά σε κατάστημα της επαρχίας τότε η εργοδοσία επιστράτευσε εργαζομένους από κατάστημα άλλου νομού για να δουλέψει το μαγαζί. 

Στην ΓΣ ακούστηκε πλειάδα απόψεων και σε ψηφοφορία που έγινε πλειοψήφησε η πρόταση με τα παρακάτω αιτήματα, την οποία και σας γνωστοποιούμε καλώντας σας να συμμετέχετε στην στάση εργασίας την Τετάρτη 30/11 και ώρες 12:00 – 16:00 στηρίζοντας τα δικαιώματά μας και μη δεχόμενοι το ρόλο των εξιλαστήριων θυμάτων στο βωμό του κέρδους:

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
·         Να πάρουν πίσω τις απολύσεις.
·         Να μη γίνει καμία απόλυση και καμία μείωση μισθού, καμία βλαπτική μεταβολή των συμβάσεών μας
·         Να υπογραφεί Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα καλύπτει όλους τους εργαζομένους στην εταιρεία, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που έχουν και είτε είναι εργαζόμενοι Cyta είτε επινοικιαζόμενοι. Σύμβαση πλήρους και αορίστου εργασίας που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Είναι η σύμβαση που θα εξασφαλίσει τους μισθούς και τα δικαιώματά μας ανεξάρτητα με το σε ποιου τα χέρια βρίσκεται η επιχείρηση.
·         Διαδίδουμε με περιοδείες σε όλους τους χώρους της εταιρείας τις αποφάσεις της συνέλευσής μας.
·         Συμμετέχουμε σε 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας με αίτημα να παρθούν πίσω οι απολύσεις, να μη γίνουν απολύσεις και μειώσεις στους μισθούς μας.
·         Συμμετέχουμε στην 24ωρη γενική απεργία στις 8/12


Δεν είμαστε αριθμοί και δεν μας ενδιαφέρει η ευημερία τους,
είμαστε άνθρωποι και μας ενδιαφέρει η ευημερία των ανθρώπων.Εκ μέρους του ΔΣ του σωματείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου