Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΗΤΣΗ

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Σωματείο εργαζομένων στην CYTA εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον απολυμένο συνάδελφο Ανδρέα Μήτση, ο οποίος έχει προσφύγει ενάντια στη διοίκηση της Infoassist με αίτημα την επαναπρόσληψή του και την καταβολή των δεδουλευμένων του (η αγωγή του εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 4.11.2016).

 Στις 30 Απριλίου 2011 ο Ανδρέας Μήτσης, υπάλληλος της Infoassist και επί τρεισήμισι χρόνια εργαζόμενος ως ‘επινοικιαζόμενος’ για λογαριασμό της Vodafone στο τμήμα τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης πελατών, με ενεργό ρόλο στις κινητοποιήσεις του επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone, απολύθηκε και από τις δύο εταιρείες με την δικαιολογία της περικοπής προσωπικού.

Η απόλυση αυτή ήρθε μετά την συμμετοχή και ενεργό υποστήριξη του συναδέλφου στην επιτυχημένη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία του Επιχειρησιακού Σωματείου της Vodafone στις 24/03/2011 ενάντια στις απολύσεις/εξωθήσεις σε ‘παραίτηση’ που εξαπέλυσε η Διοίκηση της Vodafone στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών. Αντίθετα από τον ισχυρισμό της εταιρείας στην επιθεώρηση εργασίας (21/6/2011) ότι η απόλυση του Α.Μ. έγινε για λόγους «ύφεσης», στην πραγματικότητα ο συνάδελφος Α.Μ. είναι ο μοναδικός εργαζόμενος που απολύθηκε από την Infoassist στη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ έκτοτε η Infoassist έχει κάνει δεκάδες προσλήψεις, χωρίς όμως να επαναπροσλάβει τον συνάδελφο σε κάποια από αυτές τις θέσεις.

Η ευθύνη της απόλυσης ανήκει τόσο στην Infoassist όσο και στη Vodafone. Η διοίκηση της Vodafone δίπλα στους δικούς της υπαλλήλους απασχολεί εκατοντάδες ‘επινοικιαζόμενους’ εργαζόμενους από  διάφορες εταιρείες (συμπεριλαμβανομένης και της Infoassist). Ενώ όλοι οι εργαζόμενοι κάνουν την ίδια δουλειά, οι ‘επινοικιαζόμενοι’ δεν έχουν συλλογική εκπροσώπηση και δεν καλύπτονται από την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με αποτέλεσμα να εργάζονται με πολύ χειρότερους όρους (χαμηλότεροι μισθοί, ατομικές συμβάσεις, συχνά ορισμένου χρόνου ενός και δύο μηνών κλπ.). Έτσι προσπαθούν να διαιρούν τους εργαζόμενους, να υπονομεύουν και να αποδυναμώνουν τους αγώνες και τις συλλογικές τους διεκδικήσεις.

Αυτή είναι η πραγματική αιτία της απόλυσης του συναδέλφου. Το εργατικό κίνημα αντιπαλεύει συνολικά αυτές τις μορφές στυγνής εκμετάλλευσης, όπως η επινοικιαζόμενη εργασία.

 Στηρίζουμε τον αγώνα του συναδέλφου Ανδρέα Μήτση, απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσής του από την Infoassist και την καταβολή των δεδουλευμένων του.

Εκ μέρους του ΔΣ του σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου