Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 22/11

Δούλευε και μη ερεύνα
08/11/2016
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ενημερωθήκαμε από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις εξελίξεις για το μέλλον της εταιρείας μας. Η εργοδοσία για ακόμα μία φορά προτίμησε να αφήσει τους εργαζομένους στο σκοτάδι παρά το επίσημο αίτημα για ενημέρωση που είχε υποβάλει το Σωματείο από τις πρώτες κιόλας ώρες.

Στο αρχικό δημοσίευμα υπήρξε αναφορά υπουργικής απόφασης για παραχώρηση του 100% των μετοχών της Cyta Hellas ανεξάρτητα από την διαδικασία αποκρατικοποίησης της μητρικής εταιρείας στην Κύπρο. Επίσης δημοσιοποιήθηκαν κάποια στοιχεία πολύ σημαντικά όπως ότι υπήρξε στόχος μείωσης του προσωπικού κατά 10% και των μισθών κατά 5% που όμως δεν επιτεύχθηκε καθώς οι δαπάνες παρουσίασαν ελάχιστη μείωση, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι χαμηλοί μισθοί των εργαζομένων δεν επηρεάζουν υψηλούς προϋπολογισμούς της τάξεως των εκατομμυρίων ευρώ.

Τα δημοσιεύματα επιβεβαιώθηκαν από επίσημη ανακοίνωση της Cyta στις 08/11 όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«αποφασίστηκε να διαχωριστούν οι διαδικασίες για τη Cyta Ελλάδος, από αυτές για τον υπόλοιπο Όμιλο της Cyta, έτσι ώστε να ανοίξει η προοπτική στρατηγικών επιλογών με δυνητικούς συνεργάτες επενδυτές για τη Cyta Ελλάδος. Μία προοπτική που θα είναι επωφελής για την αξία του Ομίλου και τους εργαζομένους του»

Οι διαβουλεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες για τα διευθυντικά στελέχη και τους μετόχους της εταιρείας, μπορεί να αποβούν επωφελείς για την αξία του ομίλου και τους ίδιους. Για τους εργαζόμενους όμως, οι οποίοι απολύθηκαν, μειώθηκαν οι μισθοί τους και ζούνε στην αβεβαιότητα, επωφελής δεν πρόκειται να είναι καμία επένδυση και καμία συνεργασία. Ακριβώς το αντίθετο δείχνει η εμπειρία από εξαγορές και συγχωνεύσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών (HOL-360 Connect, Victus). Οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν την νύφη με νέες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση και εκφοβισμό στην εργασία τους. Ήδη, από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης, ζητήθηκαν από την εργοδοσία στοιχεία παραγωγικότητας των συναδέλφων.

Το σωματείο εργαζομένων καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 22/11 ώρα 17:30 στο αμφιθέατρο στο ισόγειο του κτιρίου της Λ. Αλεξάνδρας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν πέρα από το άνωθεν είναι οι δύο επιλύσεις εργατικών διαφορών μεταξύ του σωματείου και της εργοδοσίας, οι δυσμενείς εργασιακές αλλαγές σε συγκεκριμένα τμήματα της εταιρείας, οι τελευταίες συναντήσεις του ΔΣ του σωματείου με την αντιπροσωπεία της εργοδοσίας.

Ζητάμε να δώσετε ΟΛΟΙ το παρών για να διαμορφώσουμε το πλαίσιο στο οποίο επιθυμούμε να εργαζόμαστε συλλογικά, ανθρώπινα και αλληλέγγυα.


Εκ μέρους του ΔΣ του σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου