Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Στήριξη στους αγωνιζόμενους συναδέλφους του κλάδου


28/09/2016

Στήριξη στους αγωνιζόμενους συναδέλφους του κλάδου


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η νέα σεζόν αρχίζει και μαζί με αυτή έρχονται σωρεία αλλαγών στον κλάδο μας και γενικότερα στο εργασιακό τοπίο.

Κόφτης μισθών και συντάξεων, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, περικοπές στον 13ο και 14ο μισθό, αποδυνάμωση των συνδικαλιστικών οργάνων μεταξύ άλλων.

Σε όλα αυτά δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Η απάντησή μας οφείλει να είναι μαζική. Να δώσουμε σε όλους, όσοι προσπαθούν να επωφεληθούν από όλα τα παραπάνω και να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζομένων, να καταλάβουν πως δεν θα κάνουμε πίσω σε καμία προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου και των ζωών μας.

Στεκόμαστε λοιπόν δίπλα στους εργαζομένους του κλάδου μας που αγωνίζονται για να μην απολέσουν τίποτα από αυτά που είχαν κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια και να μην νομιμοποιηθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία και ο παρεμβατισμός στους συνδικαλιστικούς θεσμούς.

Στηρίζουμε:

·         Τους συναδέλφους στην Wind που αγωνίζονται τα δυο τελευταία χρόνια για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς η εργοδοσία αρνείται να υπογράψουν νέα μετά την λήξη της τελευταίας (Δεκ 2014). Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 28/09/2016, 16:00 στο κτίριο της Wind στο Μαρούσι (Κηφισίας 66, απέναντι από το Μέγαρο του ΟΤΕ)

·         Τους συναδέλφους στην Forthnet-Nova το Σωματείο των οποίων είναι αντιμέτωπο με αγωγή που κατέθεσε η εργοδοσία στην οποία απαιτεί να χάσουν την ιδιότητά τους τα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιου του Σωματείου που είναι με σύμβαση επινοικίασης από τρίτες εταιρείες. Η εκδίκαση θα λάβει χώρα στις 29 Σεπτέμβρη. Αντιδρούμε και δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε παρέμβαση και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους εργασίας.


Κανένας εργαζόμενος εντός και εκτός κλάδου μόνος. Όλοι μας μαζικά ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης των δικαιωμάτων μας.


Εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου