Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Αυθαιρεσία της εργοδοσίας από τη μια, αδιαλλαξία και παραταξιακές εμμονές από την άλλη



30/09/2016
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 26/7 η παράταξη «Ταξική Ενότητα» κατέθεσε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας καταγγελία κατά της διοίκησης της Cyta Hellas για παρεμπόδιση άσκησης συνδικαλιστικής δράσης καθώς τους απαγορεύτηκε η είσοδος στους χώρους εργασίας του κτιρίου της Μεταμόρφωσης για διαμοιρασμό φυλλαδίων και ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με εργασιακά θέματα.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη στις 14/9 όταν εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων της Cyta Hellas και μέλη του Δ.Σ. επισκέφθηκαν το κτίριο της Μεταμόρφωσης με σκοπό να ενημερώσουν και να ενημερωθούν από τους συναδέλφους τους σχετικά με εργασιακά θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς.

Το Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου κοινοποίησε την στήριξή του στην προσφυγή της παράταξης «Ταξική Ενότητα» εγγράφως στο Σ.ΕΠ.Ε. και κατέθεσε επίσης καταγγελία κατά της εργοδοσίας για παρεμπόδιση άσκησης συνδικαλιστικής δράσης.

Κατόπιν αυτού η επιτροπή επαφών της διοίκησης κάλεσε στις 29/9 σε συνάντηση το Δ.Σ. του σωματείου και τους εκπροσώπους της παράταξης «Ταξική Ενότητα» με σκοπό να βρεθεί λύση στα τα θέματα που έχουν ανακύψει.

Την προηγούμενη ημέρα της συνάντησης ανακοινώθηκε σε συνάδελφο, μέλος του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου και εκπρόσωπο της παράταξης «Ταξική Ενότητα», η μετάθεση του σε άλλο τμήμα χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί το όργανο (Δ.Σ.) και χωρίς προφανώς να έχει την σύμφωνη γνώμη του, όπως άλλωστε ορίζει ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/82 (Άρθρο 14 παρ. 9). Ο συνάδελφος την θεώρησε δυσμενή μετάθεση και συνδικαλιστική δίωξη με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να το σεβαστούν και να αρνηθούν να συζητήσουν οποιοδήποτε θέμα με την εργοδοσία πριν να συζητηθεί ή να ανακληθεί η απόφαση αυτή.

Στην συνέχεια διερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο θα υπερασπιζόμασταν καλύτερα το ζήτημα του συναδέλφου, προς μεγάλη μας έκπληξη δεχθήκαμε επιθετική κριτική από τον ίδιο και κατηγορίες ότι χρησιμοποιούμε τα ίδια επιχειρήματα με την εργοδοσία εναντίον του, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι λίγη ώρα πριν ήρθαμε σε αντιπαράθεση μαζί της ώστε να προασπίσουμε τα δικαιώματά του.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους συναδέλφους γι’ αυτά τα συμβάντα ώστε να μην κυκλοφορούν αναληθείς ενημερώσεις και κακόβουλα σχόλια.

Το Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου στέκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο ώστε να διαφυλάξει και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται, απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία αλλά και σε κάθε προσπάθεια διάσπασης και αποπροσανατολισμού του σωματείου εργαζομένων από τους στόχους του.


Εκ μέρους του Δ.Σ. του σωματείου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου