Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση για το μέλλον της εταιρείαςΣωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas

19/05/2016
Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε όλοι μας, για ακόμα μια φορά, αναγνώστες δημοσιευμάτων στον εγχώριο και κυπριακό τύπο για την επικείμενη πώληση της Cyta Hellas. Αυτή τη φορά, γινόταν λόγος για εισήγηση του ΔΣ της μητρικής προς την κυπριακή κυβέρνηση για αποδέσμευση της ζημιογόνου θυγατρικής στην Ελλάδα με αναφορά σε επίσημη επιστολή που εστάλη στις αρχές Απρίλη.

Όλα αυτά τα σενάρια (;) αναπαράγονται λίγο μετά το «διάγγελμα» του Γενικού Διευθυντή στο οποίο έκανε λόγο για περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωση στην ελληνική αγορά και μετά από διαβεβαιώσεις της εργοδοσίας ότι ο Όμιλος Cyta θα πορευτεί ως ενιαίος οργανισμός.

Το Σωματείο, λαμβάνοντας υπόψη ως όφειλε, τις ανησυχίες όλων των συναδέλφων έστειλε ήδη από την Τρίτη, 10 Μαΐου ηλεκτρονική επιστολή στην εργοδοσία με την οποία την καλούσε να πάρει θέση πάνω στα πολύ συγκεκριμένα γεγονότα που ανέφεραν τα δημοσιεύματα.

Για ακόμα μια φορά η εργοδοσία επέλεξε να αγνοήσει το Σωματείο Εργαζομένων, το επίσημο όργανο εκπροσώπησης τους, και προέβη σε μια ανακοίνωση που ήρθε με την μορφή ηλεκτρονικού μηνύματος ταχυδρομείου του Γενικού Διευθυντή, αφού βέβαια είχε προηγηθεί ήδη μια υπενθύμιση από πλευρά μας.

Στην ανακοίνωση αυτή ουσιαστικά δεν υπήρξε κανενός είδους διάψευση των σεναρίων. Αυτό που μας ενημέρωσε ο Γενικός Διευθυντής είναι πως πάντα ήμασταν μήλο της έριδος για όλους τους «μεγάλους παίκτες» του κλάδου και πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας.

Με λίγα λόγια μας προτρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, όπως άλλωστε  κάνουμε  μέχρι σήμερα, για να συνεχίσει η «επιτυχημένη» πορεία της εταιρείας, και να μην μας απασχολεί το εργασιακό μας μέλλον, να μη μας αφορά αν θα πουληθούμε/συγχωνευθούμε με κάποιον άλλο «μεγάλο παίχτη» του κλάδου και αν θα απολυθούμε, θα μειωθούν οι μισθοί μας, θα ή μεταβληθούν τα ωράρια, οι συνθήκες και ο τόπος εργασίας μας.

Αυτό που φαίνεται να νοιάζει την εργοδοσία είναι το τίμημα που θα καρπωθεί η μητρική από την πώληση της Cyta Hellas και σε καμία περίπτωση η τύχη των εργαζομένων της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Από την πλευρά μας καλούμε την εργοδοσία να διαψεύσει όλα τα σενάρια, εφόσον δεν ισχύουν, και να εγγυηθεί για το μέλλον των εργαζομένων της υπογράφοντας ΣΣΕ που θα διασφαλίζει τα δικαιώματά τους απέναντι στο υπάρχον αλλά και το όποιο μελλοντικό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ


Το Δ.Σ. του Σωματείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου