Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


05/05/16

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ CYTA HELLAS ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες,


Το επαίσχυντο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που θα διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση, που θα φορτώσει για ακόμα μια φορά τα φορολογικά βάρη στους εργαζομένους και θα μας αναγκάσει να δουλεύουμε εσαεί   κατατίθεται αύριο στην Βουλή.

Νέες αυξήσεις εισφορών, έμμεσων και άμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου ορίου, περικοπή δαπανών για το κοινωνικό κράτος και νέες μειώσεις στις κατώτερες συντάξεις περιμένουν τα λαϊκά στρώματα την ίδια ώρα που η άρχουσα οικονομική τάξη παραμένει στο απυρόβλητο, αφού εξακολουθεί να φοροδιαφεύγει και να φοροαπαλλάσσεται, αποκαλύπτοντας την αμφίδρομη σχέση συνδιαλλαγής με τους υποτελείς πολιτικούς εκπροσώπους της.

Η κυβέρνηση εν μέσω «σκληρών διαπραγματεύσεων» με τους ευρωπαίους «εταίρους» της αποφάσισε (όπως όλοι είχαμε προβλέψει) να καταθέσει το τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο μέσα στις εορτές του Πάσχα ώστε να περάσει και αυτό «αναίμακτα» σαν τόσα άλλα στο παρελθόν.

Σε αυτή της την προσπάθεια όμως θα βρεθεί αντιμέτωπη με σύσσωμο το εργατικό κίνημα που τόσο πλήττεται από το νομοσχέδιο αυτό. Θα σταθούμε ακόμα μια φορά όλοι μαζί απέναντι στους εγχώριους και αλλοδαπούς δυνάστες και θα διεκδικήσουμε την ανατροπή του. Ευελπιστούμε να είναι η αρχή μόνο των κινητοποιήσεων, εκθέτοντας τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ που κανονίζουν εικονικές απεργίες χωρίς σχέδιο και κλιμάκωση, μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου και την ανάπτυξη ενός νέου κινήματος μαζικού, αλληλέγγυου και ενωτικού, πιστού στα κοινά του συμφέροντα και επιδιώξεις.

Το Σωματείο μας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης συμμετέχει στην 48ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου. Καλούμε όλους τους εργαζομένους της Cyta Hellas να δώσουν το παρόν στις απεργιακές εκδηλώσεις των εργατικών κέντρων στην περιοχή που διαμένουν.

Καλούμε τους συναδέλφους που εργάζονται στην Αθήνα σε συνάντηση αύριο στις 10:30 το πρωί στην οδό Πατησίων με Στουρνάρη γωνία  (έξω από το Πολυτεχνείο) για να συμπορευτούμε με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου.

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου