Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

7 χρόνια κρίσης για όλους μας εκτός από τους κροίσους


11/5/2017
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 

Tην Τετάρτη 17 Μαΐου ψηφίζεται το 4ο Μνημόνιο. Ένα Μνημόνιο για την περαιτέρω εξαθλίωση των καταπιεζομένων, για την νέα εσωτερική υποτίμηση στα πλαίσια της  «ανάπτυξης», της «ανταγωνιστικότητας» και της επιστροφής στον ρεαλισμό αυτών που συνεχίζουν να πλουτίζουν εν μέσω κρίσης.

Οι κόκκινες γραμμές πέταξαν και την θέση τους πήρε η μείωση του αφορολόγητου στα 5681 ευρώ, μείωση του επιδόματος ανεργίας, θέρμανσης, τέκνων, φτώχειας, ανοιχτά καταστήματα της Κυριακές, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και περιορισμό στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Άλλη μια επίθεση δηλαδή στους επισφαλείς και μη εργαζομένους, στους συνταξιούχους και ανέργους. Επίθεση η οποία αμπαλάρεται και πλασάρεται με εξωφρενικά και θρασύτατα επιχειρήματα εξωτερικής επιβολής και κοινωνικής ανοχής. Κυβέρνηση, κράτος και κεφάλαιο σε αγαστή συνεργασία, επιτίθενται ξανά για την όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη διεύρυνση κέρδους μέσω της υπεραξίας, δηλαδή της περαιτέρω εντατικοποίησης της εργασίας μας και μείωσης των αμοιβών μας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα ίδια επιχειρήματα περί ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας αναπαράγονται από σχεδόν όλες τις εταιρίες του κλάδου μας, ασχέτως κερδοφορίας και χρέους αυτών.

Και πάλι στον δικό μας μικρόκοσμο ο στόχος είναι ο επισφαλής εργαζόμενος, ο χαμηλά αμειβόμενος του τηλεφωνικού κέντρου, των καταστημάτων, των παραγωγικών κομματιών της εταιρίας.  Οριζόντιες μειώσεις μισθών σε όλους (άραγε!?!?), απολύσεις λόγω παραγωγικότητας, μείωση προσωπικού, εντατικοποίηση της εργασίας, κλείσιμο καταστημάτων,  εργαζόμενοι για πολλαπλές δουλειές σε πολλαπλές θέσεις, απειλητικές συμπεριφορές προϊσταμένων στις αρνήσεις συναδέλφων σε εντατικές συνθήκες εργασίας.
Κατάργηση υπερωριών και πρόσθετης εργασίας 4ωρων, 6ωρων, σε άτομα που πραγματικά το έχουν ανάγκη για τον βιοπορισμό τους, πάγωμα προσλήψεων και αναπλήρωσης θέσεων.

Μια βολικά ενορχηστρωμένη αβεβαιότητα με την οποία θέλουν να μας οδηγήσουν στην παραίτηση, γλυτώνοντας και την όποια αποζημίωση, όπως κυνικά παραδέχεται η εργοδοσία.

Με σκοπό βέβαια την δημιουργία «ελκυστικότερου» πακέτου εταιρίας για την πολυπόθητη πώληση. Αυτές οι πολυεπίπεδες «κρίσεις» λοιπόν δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν βρουν απέναντί τους, πρωτίστως, όλο το φάσμα αυτών που πλήττονται από αυτές.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους  συναδέλφους να κατέβουν στον δρόμο, να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου. Για να  κερδίσουμε πίσω τον χώρο που μας ανήκει, της αντίστασης, της διεκδίκησης, της πάλης για αυτά που μας αναλογούν.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι πρέπει να τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει, να αντισταθούμε και να παλέψουμε για εμάς, για το τώρα και το μέλλον μας. 

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου