Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Γενική Συνέλευση Δευτέρα 24 Απριλίου 17:30


  11/04/2017
Να μην τους αφήσουμε να καθορίσουν το μέλλον μας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Την περασμένη εβδομάδα το Δ.Σ. του Σωματείου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της εργοδοσίας με σκοπό την ενημέρωσή του για τις τρέχουσες εξελίξεις στην εταιρεία καθώς και για ζητήματα που έχουν τεθεί προς την εργοδοσία εδώ και καιρό και εκκρεμούν (υπογραφή ΕΣΣΕ, η μετακίνηση των συναδέλφων στην Μεταμόρφωση, καρταναγνώστες)

Μεταξύ άλλων ενημερωθήκαμε επίσημα από την Διευθύντρια Προσωπικού για την έγκριση κονδυλίου από την Κυπριακή Βουλή που θα διατεθεί σε συμβούλους για την πώληση της Cyta Hellas.Όπως μας αναφέρθηκε, στόχος είναι η πώληση της εταιρείας εντός του τρέχοντος έτους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκαν όπως έχουν ήδη ενημερωθεί οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους μια σειρά μέτρων που έχουν ως στόχο την συρρίκνωση της εταιρείας ώστε να γίνει πιο ελκυστική στους όποιους πιθανούς επενδυτές-αγοραστές. Μέσα στα υπόλοιπα μέτρα ακούσαμε και τα παρακάτω: 

Παύουν οι προσλήψεις και οι αναπληρώσεις κενών θέσεων εργασίας που θα προκύψουν από παραιτήσεις-απολύσεις συναδέλφων 
Ήδη  ξεκίνησαν οι μη ανανεώσεις συμβάσεων σε επινοικιαζόμενους συναδέλφους, ενώ το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται ένα κύμα παραιτήσεων συναδέλφων λόγω του κλίματος ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί από την ίδια την εργοδοσία.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι η επιφόρτιση του όγκου εργασίας σε λιγότερους ανθρώπους και κατ’ επέκταση η εντατικοποίηση της εργασίας ώστε να βγαίνει η δουλειά.
Επίσης μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η αναγκαστική μετακίνηση συναδέλφων χωρίς τη συγκατάθεσή τους, από ένα τμήμα σε ένα άλλο (ήδη σε κάποιες περιπτώσεις έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται) λόγω υποστελέχωσης, απόρροια του παραπάνω μέτρου. 

Κατάργηση των υπερωριών για τους 8ωρους και περιορισμός της πρόσθετης εργασίας για τους 4ωρους και 6ωρους 
Αυτό σημαίνει πως συνάδελφοι που χρόνια είναι δηλωμένοι ως 4ωροι και 6ωροι όμως εργάζονται 8 ώρες για να καλύψουν πάγιες ανάγκες της εταιρείας χάνουν μισθολογικά έστω και αυτό το ελάχιστο παραπάνω που έπαιρναν κάθε μήνα τόσα χρόνια. Τους συναδέλφους που τόσο καιρό μόχθησαν για την εταιρεία τώρα η εργοδοσία τους βλέπει σαν κόστος και τους κόβει τους μισθούς. Όπως σαν σπατάλη βλέπει τα 1500 ευρώ που χρειάζονται για την μίσθωση πούλμαν για την ασφαλή μετακίνηση των συναδέλφων στα απομακρυσμένο κτίριο της Μεταμόρφωσης ενώ εκείνοι τόσα χρόνια, πέραν των παχυλών τους μισθών διαθέτουν και εταιρικά αυτοκίνητα για την μετακίνησή τους. 

Μετακινήσεις και κλείσιμο Cyta Shops 
Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Διευθύντριας Προσωπικού το κατάστημα της Μητροπόλεως, το πλέον επικερδές της εταιρείας, μέχρι τις 30/06 θα πρέπει να αλλάξει χώρο και κάποια από τα υπόλοιπα καταστήματα θα κλείσουν. Σε ερώτηση του Σωματείου τι θα απογίνουν οι συνάδελφοι αυτοί, η απάντηση ήταν πως θα γίνει προσπάθεια για διοχέτευση τους σε Τηλεφωνικά κέντρα χωρίς όμως να διαβεβαιώνει αν θα μπορέσει αυτό να γίνει για όλους καθώς θα τεθούν και κριτήρια αξιολόγησης. Όσον αφορά την περίπτωση που κριθεί ότι πρέπει να κλείσει κατάστημα της επαρχίας η απάντηση ήταν πιο σαφής. Οι συνάδελφοι που εργάζονται σε αυτό θα απολυθούν.

Για ότι συμβαίνει στην εταιρεία όλο αυτό το διάστημα το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ευθυνόμαστε εμείς. Όμως εμείς θα την πληρώσουμε εκτός και αν αντιδράσουμε συλλογικά και μαζικά. Ως εργαζόμενοι καλούμαστε και οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις θέσεις και τους όρους εργασίας μας και τους μισθούς μας απέναντι σε αυτή την εργοδοσία ή στην επόμενη. 

Τίποτα δε θα μας χαριστεί. 

Ένα μέλλον που όταν το αφήνουμε να το καθορίζουν άλλοι φαίνεται δυσοίωνο, χωρίς προοπτική και επιλογές. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην επόμενη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 24 Απριλίου 17:30 στο αμφιθέατρο του ισογείου της Λ. Αλεξάνδρας 128 για να συζητήσουμε για τις τρέχουσες εξελίξεις, να αναζητήσουμε τρόπους, να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε το μέλλον μας. 

Πάντα με οργάνωση και αλληλεγγύη και πάντα ενωμένοι. 

Εκ μέρους του ΔΣ του σωματείουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου