Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης στο Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

21/02/2017


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Βιώνουμε μία συντονισμένη επίθεση εκ μέρους των διεθνών οργανισμών, κυβερνήσεων και εργοδοτών σε βάρος των εργασιακών, δημοκρατικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων μας. Κατακτήσεις του εργατικού κινήματος μετά από χρόνιους, οργανωμένους αγώνες και θυσίες κινδυνεύουν να χαθούν μέσω των πολιτικών λιτότητας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που ασκούνται εντονότερα τα τελευταία χρόνια.

Απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο οφείλουμε να σταθούμε ενωμένοι, παραμερίζοντας τις τυχόν προσωπικές μας διαφορές και κοινωνικοπολιτικές μας καταβολές, εστιάζοντας στο κοινό μας συμφέρον και στόχο. Στην απολαβή του μεριδίου του κοινωνικού πλούτου που παράγουμε, στην ελευθερία έκφρασης και άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας, στον μετασχηματισμό της κοινωνίας σε μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας, ελευθερίας, ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Αυτός είναι και ο λόγος που συμμετέχουμε στο συντονισμό στις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία μαζί με τα σωματεία της Vodafone, Wind , Nokia, Πλαίσιο και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Μαζί με τα σωματεία αυτά μας ενώνουν μία σειρά αγώνων και κινητοποιήσεων τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθώντας να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Συμπαραστεκόμαστε μέσω αυτού του ψηφίσματος στο σωματείο της Vodafone στον αγώνα που κάνει απέναντι στην εργοδοσία της εταιρείας και απέναντι σε οποιεσδήποτε διασπαστικές παραταξιακές τακτικές, υποκριτικά ενωτικές στην θεωρία και αποπροσανατολιστικές στην πράξη. Το συμφέρον του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι αυτό που πρέπει να μπαίνει σε προτεραιότητα αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε την μιζέρια και την αδικία που επικρατεί στην κοινωνία.
Συμφωνούμε με το σύνθημα του σωματείου της Vodafone , στεκόμαστε δίπλα τους και το αναπαράγουμε:

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ – ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Εκ μέρους του ΔΣ του σωματείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου