Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση για τη στάση εργασίας και τη συνάντηση με το ΔΣ της Cyta

07/02/2017

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν άκρως αγωνιστική. Η στάση εργασίας που κάναμε την Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου στέφθηκε με επιτυχία. Δεκάδες συνάδελφοι επέλεξαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους ώστε να γίνει για άλλη μια φορά σαφές στην εργοδοσία πως δεν θα γίνει δεκτή καμία νέα απόλυση, καμία νέα μείωση μισθών. Διεκδίκησαν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματά τους απέναντι στην οποιαδήποτε εργοδοσία και την επιστροφή των συναδέλφων που απολύθηκαν αδίκως.

Δίπλα στους συναδέλφους της Cyta Hellas στάθηκαν συνάδελφοι από τα σωματεία όλου του κλάδου καθώς και συλλογικότητες δείχνοντας έτσι έμπρακτα την στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα που θέτει στην εργοδοσία το σωματείο μας. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά για την αλληλεγγύη τους. Η αλληλεγγύη είναι αυτή που μας οδήγησε στον συντονισμό κινητοποιήσεων στoν κλάδο των τηλεπικοινωνιών και η αλληλοσυμπαράστασή μας στην επιτυχημένη στάση εργασίας στο σωματείο εργαζομένων της Nokia καθώς και στην πετυχημένη 24ώρη απεργία του σωματείου εργαζομένων της Wind.

Πέραν της στάσης εργασίας (και ίσως λόγω αυτής) την Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου το ΔΣ του Σωματείου συναντήθηκε με μέλη του ΔΣ της Cyta  παρουσία της Προέδρου κας Ρουβιθά. Την συνάντηση αυτή την είχαμε ζητήσει πολύ καιρό τώρα μιας και οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας είχαν δηλώσει αδυναμία ανάκλησης των αποφάσεων για τις απολύσεις καθώς αυτές λαμβάνονταν από την Κύπρο.

Το χρονικό διάστημα που δόθηκε για αυτή την συνάντηση  ήταν μισή ώρα (!) μέσα στην οποία δεν έγινε κανένας διάλογος. Η κα Ρουβίθα αφού έκανε ιστορική αναδρομή της Cyta Hellas κατέληξε πως οι συνθήκες είναι τέτοιες που «όλοι θα πρέπει να κάνουμε θυσίες». Για οποιοδήποτε άλλο θέμα, και ιδιαίτερα για τα αιτήματα της Γενικής Συνέλευσης, δήλωσε αναρμόδια και δεν δέχτηκε καν να τα ακούσει ή να τα λάβει εγγράφως και απλώς τα προώθησε στο ΓΔ που ήταν παρών στη συνάντηση ενημερώνοντάς μας ότι υπεύθυνη για συγκεκριμένες περικοπές – μειώσεις (όπως μισθών και απολύσεις προσωπικού) είναι η διοίκηση της Cyta Hellas. Ο ΓΔ λαμβάνοντας τον λόγο μας ενημέρωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι  δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε νέες… δυσάρεστες καταστάσεις.

Όπως έγινε προφανές από τη συνάντηση αυτή το ΔΣ της Κύπρου δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τους εργαζομένους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί αλλά για το πώς θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της εταιρείας. Αυτός είναι ο δικός τους αγώνας, η διατήρηση των υψηλών μισθών και των προνομίων τους, με οποιοδήποτε κόστος για τους εργαζομένους της Cyta Hellas.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά μας πρέπει να μείνουμε αμετακίνητοι στα αιτήματά μας διεκδικώντας τα δυναμικά.

  • Να παρθούν άμεσα πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων
  • Να μην γίνει καμία νέα απόλυση/καμία νέα μείωση μισθού
  • Να υπογραφεί ΕΣΣΕ για να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα μας

Εκ μέρους του ΔΣ του σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου