Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της Γαλλίας                                                                                                                       
27/06/2016
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Από τον περασμένο Μάρτιο υπάρχει ένα τεράστιο αγωνιστικό - ριζοσπαστικό μέτωπο μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων στην Γαλλία ενάντια στον νέο εργασιακό νομοσχέδιο.
Το νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνει μια πλήρη αναθεώρηση των εργασιακών σχέσεων, προς όφελος των εργοδοτών, και απειλεί κατακτήσεις που κερδήθηκαν με κόπο και αγώνα του εργατικού κινήματος των τελευταίων δεκαετιών.
Η πολιτική ηγεσία της Γαλλίας, την ίδια ώρα που απαγορεύει διαμαρτυρίες καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, θεωρεί ότι για να μειώσει την ανεργία και να πετύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη στην οικονομία της χώρας πρέπει να κάνει τα παρακάτω:
  • Αύξηση του ημερησίου και εβδομαδιαίου ωραρίου απασχόλησης των εργαζομένων (στην Γαλλία δουλεύουν 35 ώρες την εβδομάδα!)
  • Αντικατάσταση της αμοιβής των υπερωριών με ρεπό και μείωση του ποσού προσαύξησης των πληρωμένων υπερωριών
  • Διευκόλυνση των απολύσεων! (σε περίπτωση που ισχυριστεί μία εταιρεία ότι έχει οικονομικά προβλήματα)
  • Εισαγωγή ανώτατου ορίου στο ποσό των αποζημιώσεων
  • Δυνατότητα παράκαμψης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ατομική συμφωνία με κάθε εργαζόμενο.

Απόλυτη εμπορευματοποίηση ανθρώπινων ψυχών την στιγμή που η ανεργία καλπάζει, η αγοραστική δύναμη των λαϊκών στρωμάτων συρρικνώνεται και τα κέρδη των οικονομικών ελίτ αυξάνονται.

Τους προσεχείς μήνες θα φέρει και η ελληνική κυβέρνηση προς ψήφιση στην βουλή τροποποίηση του εργασιακού νόμου 1264. Οι αλλαγές στο νόμο, θα αφορούν περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, το δικαίωμα των εργοδοτών στην ανταπεργία, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περικοπές στον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα κ.α.

Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα μας:  
Την αλληλεγγύη, Την ανθρωπιά μας, Τον δίκαιο αγώνα μας.

Εκ μέρους του ΔΣ του σωματείου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου