Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ




Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas
cytahellasse@gmail.comhttp://cytahellasse.blogspot.gr


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εδώ και πολλούς μήνες έχουμε γίνει θεατές των τραγικών επιπτώσεων του πολέμου στη ζωή των προσφύγων των χωρών της Μέσης Ανατολής (Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, κτλ). Μια κατάσταση που τείνει να γίνει μόνιμη ως αποτέλεσμα των ανταγωνισμών και των επεμβάσεων των "ανεπτυγμένων" χωρών, του λεγόμενου Δυτικού κόσμου, σ' αυτή την περιοχή.

Όσοι από τους «τυχερούς» δεν πνίγονται στα παγωμένα νερά του Αιγαίου καταφέρνουν να φτάσουν, να στοιβαχτούν και να εγκλωβιστούν σε κάποιο άθλιο καταυλισμό σε κάποιο  νησί της Ελλάδας ή σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης (hotspot) υπομένοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να ταυτοποιηθούν και να συνεχίσουν τον δύσβατο δρόμο τους σε κάποια άλλη χώρα.

Είναι χρέος μας, σαν πολίτες αλλά και ως απόγονοι προσφύγων-μεταναστών, να πράξουμε το ελάχιστο που μπορούμε ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Σωματείου μας για συλλογή τροφίμων, ειδών ρουχισμού, φαρμάκων καθώς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα παραδοθούν από εκπροσώπους του σωματείου σε χώρους στέγασης και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

Νερά, χυμοί, κρουασάν, μαρμελάδες, μέλι , κονσέρβες, παιδικές τροφές, φρυγανιές, μπισκότα, σάλτσα ντομάτας, τσάι, σαμπουάν, αντισηπτικά, χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, πλαστικά ποτήρια-κουτάλια-πιρούνια, μαξιλάρια, σακίδια πλάτης, αδιάβροχα, ομπρέλες, μανταλάκια, απλώστρες, οδοντόβουρτσες, αφρό ξυρίσματος, παπλωματοθήκες, καθαριστικά πιάτων, ηλεκτρικά σώματα-σόμπες, σακούλες σκουπιδιών, παιχνίδια για παιδιά, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, χειμερινά ρούχα, εσώρουχα, παπούτσια, κάλτσες.

Τα είδη θα συγκεντρώνονται έως την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, ώρες 09:00-17:00. Για τους χώρους συλλογής παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τους συναδέλφους Κολτσίδη Βαγγέλη και Γιαρλό Γιώργο για το κτίριο της Λ. Αλεξάνδρας και τους συναδέλφους Καπριδάκη Σήφη και Προκοπίου Προκόπη για το κτίριο της Μεταμόρφωσης.

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ


Το ΔΣ του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου